Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da bayram tatili turizmcilerin yüzünü güldürdü.  Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, bölgedeki konaklama tesislerinde hemen hemen hiç boş yer kalmadığını bildirdi.Tatil için Kapadokya yı düşünenlerin acele davranması gerektiğini belirten Durmaz, yaptığı açıklamada, Kurban bayramı tatili dolayısıyla Kapadokya'daki turist yoğunluğunun bölgeye büyük katkı sağladığını kaydetti.

Bayram tatilindeki doluluğun çevre illere bile sıçradığını ifade eden Durmaz, artık Kapadokya'nın Türkiye'de en popüler destinasyonlar arasında yer aldığını söyledi.

Eskiden bölgeye ulaşımda sorun yaşandığını ancak bu sorunun giderilmesi ile Kapadokya'ya dünyanın dört bir yanından turist geldiğini belirten Durmaz, ''Bölgedeki yabancı turist yoğunluğuna bir de Kurban Bayramı tatili eklenince bölge öyle bir doldu ki konaklama tesislerinde boş yer kalmadı. Hal böyle olunca yer yokluğundan, talepleri çevre illere ve ilçelerimize yönlendirdik'' dedi.

Bölgedeki yatak kapasitesinin yaklaşık 25 bin olduğunu ancak bayram tatilleri gibi kısa süreli hareketlilikler nedeniyle yatak kapasitesinin artırılması gibi yatırımlara yönlenmenin yanlış olacağını dile getiren Durmaz, şöyle konuştu:

''Türkiye'de en popüler destinasyonlar, İstanbul ve Kapadokya bölgesi oldu. Ancak yatak kapasitesini artırmak için daha erken. Bu gibi kısa süreli hareketliliklere güvenilerek yatırıma gidilmemeli. Önce bölgeye gelen turist sayısı net olarak ortaya çıkarılmalı daha sonra yatak kapasitesinin artırımına gidilebilir.''