23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının Perşembe, 1 Mayıs İşçi Bayramının Cuma’ya denk gelmesini fırsat bilen tatilciler rotalarını Kapadokya’ya çevirdi.

23 Nisan Bayramının Perşembe gününe denk gelmesiyle Cuma gününüde izin alan tatilciler, 4 günlük tatili fırsat bilerek Kapadokya’da rezervasyon yaptırıyor. 1 Mayıs işçi bayramınında Cuma gününe denk gelmesi 3 günlük tatilde kafa dinlemek isteyen yerli tatilcilerde Kapadokya bölgesine yöneliyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Jolly Tur Kültür Turları Müdürü Kerem Gökçe “Bu yıl 23 Nisan’ın Perşembe gününe denk gelmesi ve hafta sonuyla birleştirilerek 4 günlük tatil olanağının ortaya çıkması kadar Jolly Tur’un kültür turlarına yönelik ürün yelpazesinde büyük bir çeşitlilik yaratması da turlarda artışı beraberinde getirdi diyebilirim. Benzer bir durum, Cuma gününe denk gelen 1 Mayıs’ın hafta sonuyla birleştirilerek 3 günlük tatil olasılığının yaratılması açısından da söz konusu. Şu anda her iki tur için yapılan rezervasyonları geçen yılın aynı dönemiyle kıyasladığımızda rezervasyonlarda yüzde 50’lik artış olduğunu net olarak ifade edebilirim. Ve bu artışın üzerinde yüzde 25’lik bir artış daha bekliyoruz” dedi.

Tatilcilerin Kapadokya bölgesini tercih etmesinde henüz deniz turizminin sezonunun açılmamış olması etkili oluyor.

Kapadokya’da tatilcilerin gezebileceği yerler arasında ” Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzere Zelve, Mustafapaşa ve Açıksaray ören yeri, Çavuşin, El Nazar, Karanlık, Gülşehir St. Jean Kilisesi, Nevşehir, Ürgüp ve Hacıbektaş Veli Müzesi, Hacıbektaş Atatürk Evi, Özkonak, Tatlarin, Kaymaklı ve Derinkuyu yer altı kentleri bulunuyor.