Türkiye bir turizm cenneti. Fakat bu turizm cennetinin destinasyon  olarak adlandırabilecek maalesef sadece 2 lokasyonu mevcut: İstanbul ve Antalya.
Kapadokya’yı biz ne kadar “Destination Cappadocia” adı altında pazarlamaya çalışıyorsak ta hepimizin bunun büyük bir yalan olduğunu bildiğimizi zannediyoruz. Kapadokya an itibariyle sadece Kültür Turizm rotasının olmazsa olmazı, bu rotanın olmazsa olmazı 2 lokasyon var, birisi destinasyon olarak İstanbul digeri ise Kapadokya. Pamukkale, Çanakkale, Kuşadası, Ankara, Efes, Konya ve Safranbolu gibi yerler ise tabir-i caize arada “yer doldurmaca” görevi görüyor. Biz Kapadokya olarak İstanbul merkezli gelen turlarda özellikle uçak ağının gelişmesi ile beraber çok iyi bir yere sahibiz.
İyi yerde olmadığımız bir yer var, o da diğer destinasyonumuz olan Antalya. Antalya bildiğiniz üzere daha çok “sejour” turist çekmektedir, yani kum-deniz-güneş üçlüsü için ülkemizi tercih eden, %99 Herşey Dahil tatil seçeneği ile ortalama 10-12 gece kalan turist grubu. Bu turistlerin bir kısmı hiç ama hiç otelden çıkmazken, bir kısmı da Türkiye’ye gelmişken Türkiye’yi hatta yakın ülkeleri keşfetmek ister. Mesela günübirlik ve konaklamasız yapılan Kudüs uçuşları bildiğim kadarıyla 350-400 dolar gibi bir rakama satılmasına rağmen yoğun ilgi görmektedir. Bunun dışında Şehir Turları, Aspendos, Pamukkale, Rafting vb. gibi çok seçenek mevcuttur. Fakat bizi en çok ilgilendiren Kapadokya’ya yapılan turlar.
Ortalama bir Avrupalı turist Antalya’ya ulaşmak için 3.5 saatlik bir uçuş gerçekleştirir. En geç 1.5 - 2 saat içinde de oteline yerleşir. Oteline yerleşir yerleşmez genelde otelde sabit bulunan ya da sürekli git gel yapan acente rehberi tarafından “info” verilir yani bilgilendirilir. Alanya’da da tesisimizin olduğundan bu tür bilgilendirmeleri çok yakinen takip ederim, aslında bu bir “sıcak satıştır”, Kapadokya illa ki anlatılır, misafirlerin her zaman ciddi ilgisini çeker fakat yaklaşık 24 saatinin yolda geçeceğini öğrenen turist hiç düşünmeden Kapadokya’dan vazgeçer!
Şimdi Kapadokya olarak elimize bir fırsat geçti. Yıllardır sadece Antalya’ya otobüs ile bağlanan Kapadokya, çok yakın bir zaman Türk Hava Yollari ile sadece 45 dk mesafede olacak.
Biz bu uçak seferleri ile bazı meslektaşlarımın dile getirdiği gibi 1 yıl öncesinde tatil planı yapan turisti değil, sıcak satış ile Kapadokya’yı görmek isteyen turiste hitap ediyoruz. Yani “Kapadokya’ya uçağımız var, buyrun atlayıp gidelim…” diyeceğiz. Ben çok umutluyum, inşallah herşey çok güzel olacak. Bu vesile ile bu uçak seferlerinin konmasında emeği geçen herkese başta THY Nevşehir Müdürü Osman Taha Küçük ve THY Antalya Bölge Müdürü Ömer Durna’ya teşekkür ederim.
Yakup Dinler
Dinler Group
Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür