Ürgüp’lü turizmci iş adamı Mustafa Dinler, Bölgede görev yapan Ulusal ve Yerel Basının temsilcilerine iftar yemeği verdi. Kayakapı’nın panoramik Ürgüp manzaralı terasında düzenlenen iftar programına Ulusal ajans ve gazetelerin temsilcileri ile yerel gazete, radyo ve internet sitelerinin temsilcileri katıldı.
İftarın ardından basın mensupları, Kayakapı’nın tamamlanan parsellerini gezerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kayakapı Turizm Yatırım Ticaret AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dinler, Proje kapsamında mahallede bulunan tarihi evlerin, konakların aslına uygun olarak restore edildiğini ifade etti.

Projede ilk etabın konaklama alanlarından, ikinci etabın gezi ve günü birlik ziyaretçi alanlarından, üçüncü kısmının ise tarım alanlarından oluşacağının planlandığını dile getiren Dinler, bugüne kadar tamamlanan 16 konağın misafir kabul etmeye başladığını, Eylül ayında da 13 konağın daha hazır hale geleceğini söyledi.

Yüzyılın projesi olarak nitelendirilen Kayakapı projesinin geçmişini çok iyi bilen basın mensupları, çalışmalarda yakalanan başarı ve Kayakapı’daki değişim nedeniyle Dinler’i tebrik etti.  Mustafa Dinler’in başka bir programa katılmak üzere basın mensuplarıyla vedalaşmasının ardından çalışmalarla ilgili bilgi vermeye, Kayakapı Turizm Yatırım Ticaret AŞ. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yakup Dinler devam etti.

Yakup Dinler, Tarihi ev ve konakları eski fotoğraflarını dikkate alarak aslına uygun olarak restore etmeye çalıştıklarını belirterek, restorasyonu tamamlanan evlere içinde yaşayanların ya da sahiplerinin isimlerini verdiklerini söyledi.

Günümüz teknolojisiyle donatılan evlerin geleneksel yapısını bozmadan iç düzenlemelerinin yapıldığını kaydeden Dinler, şunları anlattı:

"Evlerin geleneksel dokusunu da bozmamaya gayret ettik. Örneğin retorasyonu tamamlanan evlerde bulunan şırahane, banyo yaptıkları kısımlar, tandırlar, su tünelleri de korunarak ve hiçbir değişiklik yapılmadan kullanım alanlarına dahil edildi. Bize konaklamaya gelen misafirler buraları gördüklerinde adeta büyüleniyorlar. Tesisimize gelen Türk misafirler ise geçmişe döndüklerini, çocukluklarını, köylerini hatırladıklarını söylüyorlar. Her evde Ürgüp’ün bir çok yerinden elde ettiğimiz değerli bölgeye özgü kaftanlar var. Bunları cam bir muhafaza içinde duvarlara astık. Burası otel projesi olmadığı için her oda aynı değil. Evlerin özelliklerine göre farklı konseptte konaklama mekanları oluşuyor." dedi.

Projedeki gezi ve incelemelerin ardından basın mensuplarıyla çay esnasında sohbet eden Yakup Dinler’e basın mensupları sorularını da yönelttiler.

Gecelik konaklama fiyatı sorusu üzerine Dinler, Her bütçeye uygun konaklama alanının mevcut olduğunu belirterek, Kayakapı’nın sadece zenginlerin gelip kalabileceği bir tesis olmadığını, gecelik 2 kişilik oda ve kahvaltının 120 ile 875 Euro arasında değişen fiyatlarda olduğunu kaydetti.

Basın mensuplarının Dinler’e siyasete girmeyi düşünüyormusunuz sorusu üzerine; Yakup Dinler: "Kimbilir, belki. Ama şu an için değil." cevabını verdi.