Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde bağcılığın ve üzümcülüğün geliştirilmesi ve teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen Uluslararası Ürgüp Bağbozumu festivalinin bu yıl 42.si 15 – 16 Eylül günlerinde Ürgüp’te gerçekleştirilecek.

15 – 16 Eylül günlerinde gerçekleştirilecek 42. Uluslar Arası Ürgüp Bağbozumu festivalinde sanatçılar Kıraç ve Seda Üren de birer konser verecek. Festival kapsamındaki konser 15 Eylül Cumartesi günü Ürgüp Çim Futbol Sahasında gerçekleştirilecek. Ücretsiz olarak düzenlenecek konser için Cumhuriyet Meydanından konser alanına yine ücretsiz halk servisleri yapılacak. 15 Eylül Cumartesi günü saat 14.00'de Kortej Yürüyüşü ile başlayacak festival kapsamında Bursa Kılıç Kalkan Ekibi de bir gösteri sunacak. Sokak gösterileri ve Havai Fişek cümbüşü ile zenginleştirilecek program 16 Eylül Pazar günü yapılacak bağbozumu ve yarışmalarla tamamlanacak.

 

Bağbozumu festivalinde sahne alacak Kıraç, mayıs ayında Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'ı makamında ziyaret ederek Konserle ilgili ön görüşme yapmıştı.