K.K.Y.D (Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi) Programı kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların 8. Etap proje başvuruları değerlendirildi.
       Toplantı, Vali Yardımcısı Hasan KAYHAN başkanlığında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

       Toplantıya; Vali Yardımcısı Hasan KAYHAN, Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Gürol ÇETİN, Ziraat Odası Başkanı Mustafa EKİZ ve komisyon üyeleri katıldı.
Vali Yardımcısı Hasan KAYHAN yaptığı konuşmada şunları söyledi;

        K.K.Y.D (Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi) Programı kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların İlimiz üreticilerine, tarımsal sektör müteşebbislerine ve yatırımcılara önemli ölçüde ekonomik destek sağladığını ayrıca, istihdam arttırıcı önem arz ettiğini ifade ederek yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

         Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Gürol ÇETİN, yaptığı açıklamada şunları söyledi;

          Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar 8. Etap proje başvurularını 14.12.2013 – 11.02.2014 tarihleri arasında alındığını, Projelerin değerlendirme sürecinin 1 ay olduğunu   ve sonuçlarının Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ na gönderileceğini, Bakanlık’ tan gelecek onayın ardından müracaat sahibi yatırımcılarla hibe sözleşmesi imzalanması aşamasına geçileceğini belirtti.

           Daha sonra konu uzmanları tarafından bilgilendirme sunumu yapıldı, ardından komisyon üyeleri tarafından teknik değerlendirmeye geçildi ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.