Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. 

Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek, mesajında şu sözlere yer verdi:  “Cumhuriyetimizin 97. Yıl dönümü kutlu olsun. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı büyük coşku ve sevinçle kutladığımız bu gün, şanlı milletimizin tarihinde ki en önemli günlerden birdir. Cumhuriyetimizin 97. Yılında bu güzel ülkeyi kuran ve bu güzel günü bizlere armağan eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum.” dedi.

Civelek, Kızılay haftasını da kutladı...

Ne mutlu ki 29 Ekimde başlangıç yapan Kızılay Haftasının'da başlangıç günü olan bu kutlu günün önem ve anlamı biz Kızılay’cılar için daha da farklıdır. 1868 yılında Yaralı Askerlere Yardım Derneği olarak kurulan kurumumuz bir süre sonra Hilal-i-Ahmer adını almış ardından büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Cumhuriyet Döneminde Türkiye Kızılay Derneği adını almıştır. Savaşta yaralanan askerlere yardım amacı ile kurulan Kızılay bugün tüm Dünya’da gösterdiği etkinlikleri ile Türkiye Cumhuriyetini en önde temsil eden kurumumuz olmaya ve bunu yaparken de ihtiyaç sahiplerine din, dil, ulus ayrımı yapmadan yardım elini uzatmaya devam etmektedir.

Cumhuriyeti korumak ve gelecek nesillere ulaştırmak bizlerin görevidir. İşgal altındaki vatanımızı içindeki tüm halklarla omuz omuza vererek birlik beraberlik içinde koruyan ve bu halka önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle ve saygı ile anıyor Kızılay Haftası olması sebebi ile de tüm Kızılaycı dostlarımızı selamlayarak Milletimize daha güzel yarınlar diliyoruz.