Kızılırmağın suyu 3 gündür bilinmeyen bir sebepten dolayı tamamen kesilmiş durumdadır. Kızılırmak ta yaşayan canlılar bundan dolayı büyük zarar görmektedir. Dolayısıyla kızılırmak havzasındaki tabii ve ekolojik denge bozulmaktadır. Buna sebebiyet veren kızılırmak üzerinde bulunan hes projelerinden başka birşey degildir.hes ler (hidro elektrik santraller)  kızılırmağın suyunu kullandıkça elektrik üretip kendi hesaplarına gelir elde etmektedirler. Ancak tesislerine gerekli bakımı yapmadıkları zamanda bundan dolayı meydana gelen arızalardan suyu kesip en azından avanos sınırlarında  bulunan kızılırmak havzasındaki canlılara , çevrede sulama yapan çiftçilere zararları dokunmaktadır.

            Ayrıca ilçemizde meydana gelen belirli belirsiz aralıklarda sebebi belli olmayan elektrik kesintileri meydana gelmektedir.bu durum ise bütün elektrikli cihazlara zarar verdigi gibi ekonomik zarara sebep olmaktadır.

Bundan dolayı tüm ilgili mercilerin dikkatini bu konular üzerine çekip ve hassasiyetle  ilgi göstermeleri gerekmektedir. İlgililerin gerekli hassasiyeti göstereceklerine güvenimiz tamdır.   dedi.