Avanos Merkezinden geçen Kızılırmak 'ta elektrik üretimi nedeniyle barajların su tutması  canlıların  yaşam hakkı, can suyu dahi bırakılmadan göz göre göre doğal yaşamı katlediliyor.

Binlerce balık ırmak suyunun kesilmesi ile sazlık, bataklık ve yosunlar arasında sıkışıp can çekişerek ölüyor.

 

Uzun süreli kesintiler bütün doğal yaşamı  alt üst ediyor, su kesintileri ile ölmeye başlayan balıkların yanı sıra çevreye kötü kokular yayılıyor ve sineklerin üremesi için oluşan ortam insan sağlığı için büyük riskler oluşturuyor.

 

Diğer yandan görüntü kirliliği, ırmak dibindeki yosunlar ve pislikler ise su kesintisiyle ortaya çıkıyor. Bu kesintilerin nedeni, ne kadar süreyle kesileceği hakkında ise hiç kimsenin bilgisi yok.

 

İnsanlığın faydası adı altında enerji üretimi için doğayı mahvedenlerin ve  bu duyarsız davranışların önüne geçilebilmesi için ilgilileri göreve davet ediyoruz bu katliama bir an önce son verilmeli.

 

İnsanların çoğunun bu kesintiden haberi dahi olmuyor fakat ilçemizin tam ortasından geçen Kızılırmak'ta bu kesintiler içler acısı bir şekilde gözleniyor. Sabah saatlerinde ve özellikle hafta sonrlarında enerji ihtiyacının az olması gibi bir sebeple kesintiler yapılıyor. Türkiye'nin en büyük ve uzun nehirlerinden birisi olan Kızılırmak'a saniyede 3 metre küp gibi bir su bırakıldığı vatandaşlar arasında dile getiriliyor. Bu durum ise gölde bir damla su misali canlıların çırpınarak ölmesine neden oluyor. Bu görüntüleri insanlığın vicdanına bırakıyoruz.