1 - 23 Ağustos arası 3 haftalık bir dönem boyunca bölgenin misafirleri ve yerlileri her gün küçük toplulukların batı klasik müziği tarzlarından klasik Türk müziğine ve klasik caz’a varana kadar repertuarlarından oluşan müzik etkinliklerinin tadına varacaklar.

Dinleyiciler epey Mozart, Brahms ve Dvorak; Ellington, Tatum ve Miles dinleyebilecekleri gibi, Cemil Bey, Dede Efendi ve Kandemir de duyabilecekler, aralarından daha maceraperest olanlar da Stravinski, Bartok ve Enescu’dan yeni neslin yakın zamanda besteledikleri eserlere uzanan bir yelpaze dinleyebilecekler.

Konser Programının 8 Ağustos Cumartesi günü ayağında, İlçemiz Güray Müzede Kaymakam ELDİVAN’ ın katılımıyla Hitit Sazları Projesi Tanıtımı yapıldı.

Tanıtıma Alla Corda-Çağlar Boyunca Telli Sazlar From Hittite Sounds through Candemir, Corelli and Grieg Şehvar Beşiroğlu, Okan Murat Öztürk, Erdem Şimşek, Cenk Güray, Nermin Kaygusuz, Oya Levendoğlu Öner, William Harvey, Ildiko Moog, Ellen Jewett, Atilla Aldemir Elinor Frey, Sinan Dizmen’ in sunumları müzik dinletileri gerçekleşti.