NEVŞEHİR(MHA) İş Kur İl Müdürlüğü, Kapadokya Meslek Yüksekokulu ve Türk Hava Yolları Teknik işbirliği ile havacılık sektörünün ihtiyaçlarına yönelik Uçak Bakım Yardımcı Teknisyeni Eğitim Programı düzenlenecek.

EASA kurallarıyla uyumlu bu program kapsamında, başvuru yapan adaylar Havacılık Bakım-Onarım sektöründeki çalışmalara Teknisyen Yardımcısı pozisyonunda destek verebilecek yetkinlik düzeyine gelecek şekilde 6 ay süreyle eğitimden geçirileceklerdir. Eğitimlerin teorik bölümleri Nevşehir'de, uygulama ve pratik bölümleri ise İstanbul’da THY Teknik tesislerinde yapılacak.

Havacılık sektöründe geçerli dilin İngilizce olması nedeniyle programa başvuracak adaylarda temel seviyede İngilizce okuma/anlama yeterliliği aranacak.

Yazılı ve sözlü sınavlar neticesinde programa başlamaya hak kazananlar, program boyunca İŞKUR tarafından belirlenen oranda maddi yardım alacak; iş kazası ve meslek hastalığı primleri İŞKUR tarafından yatırılacaktır. Programı tamamlayan kursiyerlerin en az %50'si "THY Teknik” başarı kriterleri doğrultusunda değerlendirilip, uygun görülenler istihdam edilecekler.

Programa katılmak isteyenlerde; Havacılık Okulları'nın (İlgili MYO' lar ve Anadolu Teknik Liseleri), Uçak Bakım Gövde Motor, Uçak Bakım Elektrik/Elektroniği, Uçak Teknolojisi

bölümleri ile, MYO veya Teknik Eğitim Fakülteleri'nin Mekatronik, Makine / Motor / Makine Resim ve Konstrüksiyon / Talaşlı Üretim, Tarım Makineleri, Otomotiv / Otomotiv Teknolojisi, Gemi İnşaatı / Gemi Makineleri, Endüstriyel Otomasyon - Elektronik / Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi, İklimlendirme ve Soğutma / Gaz ve Tesisatı Teknolojisi / Tesisat,  Metal / Döküm / Kalıpçılık, Kaynak Teknolojisi / Tahribatsız Muayene, Lastik Teknolojisi, - Mobilya Dekorasyon, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi / Biyomedikal Teknolojisi / Elektrikli Cihaz Teknolojisi, Teknik Eğitim, Elektrik / Elektronik bölümlerinden mezun durumda olmak, TC Vatandaşı olmak, İşe kabul edilmesi halinde vardiyalı çalışabilecek durumda olmak, Sabıka kaydı bulunmamak, Başvuru sırasında 30 yaşından büyük olmamak,

Herhangi bir sağlık problemi bulunmamak (Renk körlüğü, iki göz arası 4 Dioptriden fazla göz bozukluğu, duyma bozukluğu, BMI dengesizliği vb. ağır veya ince işçilik gerektiren işlere engel teşkil edebilecek rahatsızlıklar), Teorik eğitimler süresince Nevşehir ve pratik eğitimlerde İstanbul'da ikameti ve kursa kesintisiz devamı kabul etmek şartları aranacak.