Nevşehir’in sağlık turizmi merkezlerinden Kozaklı’nın ikinci Fizik, Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi önümüzdeki yıl içerisinde açılacak. Kozza Termal Otel işletmecisi olan firma tarafından yapılacak hastaneye özellikle yurt dışından hasta getirilmesi planlanıyor.

Kozza Termal Otel Genel Müdürü Cem Bozacı, 2016 yılının ilk çeyreğinde tesisin yanında, Kozza Termal’in minyatürünü andıran bir mimari kullanarak Fizik, Tedavi ve Rahabilitasyon Hastanesi’ni açacaklarını söyledi. Devlete ait olan hastaneden sonra Kozaklı ilçesinin ikinci hastanesini kendilerinin açacaklarını ifade eden Bozacı, hastanenin ruhsatını da aldıklarını ve temelini de attıklarını belirtti.

2016 yılının ilk çeyreğinde hizmet vermeye başlamayı planladıklarını açıklayan Bozacı, “Hastaneye yurt içi ve dışından hasta kabul etme ile ilgili çalışmalara başladık. Yurtdışındaki sigortacılar ile anlaşıp, hastanemize hasta getirmeyi istiyoruz. Bu konuda Almanya, İsveç, Norveç, Danimarka, Finlandiya, Hollanda gibi ülkelerin ilgili sigorta kuruluşları ile ön görüşmeleri de yaptık. Hastanemizin hizmete girmesi ile birlikte gelip inceleme yapacaklar. Bize hasta gönderme olayına sıcak baktıklarını ifade ediyorlar. Çünkü, bunlar zaten sağlık turizmi anlamında hastaları yurt dışına gönderiyorlar. Biz, kalite ve fiyat anlamında çok güzel seçenekler sunarak Kozaklı ilçemize önemli oranda yabancı hasta çekmeyi planlıyoruz. Hastanemizin SGK ile de anlaşması olacak. Bu sayede yurt içinden de sigortalı hasta kabul şansımız bulunuyor. Hastalarımız tesislerimizde konaklayıp, hastanemizde tedavi olacaklar. Hastanede ilk planda 1 profesör doktor ve üç uzman doktor, fizyoterapist gibi sağlık personelimiz hizmet verecek. Bunlarla ilgili tüm izinler de alınmış bulunuyor” diye konuştu.

'ÇOK KIYMETLİ SUYU VAR AMA YETERİNCE DEĞERLENDİRİLEMEMİŞ'

Kozaklı ilçesinin kükürt oranı çok yüksek ve kaynağında 90 derecelik bir sıcaklığı olan kıymetli bir suyunun bulunduğunu anlatan Bozacı, “Solunum, cilt, kas- iskelet, kalp-dolaşım, mide-bağırsak- metabolizma, böbrek ve idrar yoları hastalıkları gibi onlarca hastalığa şifa kapısı olabilir. Dolayısıyla sağlık ve şifa anlamında çok faydalı, dünya genelinde çok nadir bulunan kalitede bir suya sahip bulunuyor. Sağlık alanında sıkıntısı olanların şifa bulabileceği önemde bir suya sahibiz. Kozaklı’nın çok iyi bir yeraltı kaynağı ve şifa deposu suyu olmasına karşın termal turizm pastasından yeterince yararlanamıyor. Ülkemizdeki diğer termal bölgelere göre tesisleşme, hizmet kalitesi ve tanıtım olarak biraz geri kalmış bulunuyor. Kozza Termal olarak hizmet kalitesi ve tesisin fiziki güzelliği anlamında bu eksikliği gidermeyi planlıyoruz. Kaliteli hizmet vererek misafirlerimizi çok iyi ağırlamayı istiyoruz.” dedi. 

KOZZA TERMAL DEVRE MÜLK VE OTELDEN OLUŞUYOR

Kozza Termal hakkında da bilgi veren Genel Müdür Cem Bozacı şöyle konuştu, “Tesisimiz 3 bölümden oluşuyor. İki bölümü devre mülk, bir bölümü ise otel oldu. Devre mülk kısmında 378, otel kısmında ise 106 oda bulunuyor. Devre mülklerin yüzde 70’inden fazlası satıldı. Kısa süre içerisinde satışların tamamlanmasını bekliyoruz. Özellikle tesis açılışından sonra satışlarda önemli bir artış meydana geldi. Tesisleri görenler gerçekten çok beğendiklerini söylediler. Gelip, konaklayan insanlar devre mülk almak istiyor. Kozaklı’da devre mülklerin de devreye girmesi ile birlikte 10 bin yatak kapasitesine ulaşılacak. Bu kapasite ilçenin sahip olduğu potansiyel gözönüne alınınca yeterli değildir. Ama yatak kapasitesinin artışından önce hizmet kalitesini yükseltmek gerekiyor. Hizmetin çok iyi olmadığı yere insanlar gitmek istemiyor. Onun için hizmet kalitesini yükseltmeden yatak sayısını artırmanın hiçbir değeri olmuyor.” CİHAN