Seminere; Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recai Doğan, Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Akyürek, Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Osman Tıraşçı, Strateji Geliştirme Başkanı Dr. Necdet Subaşı, Stratejik Planlama ve Yönetimi Geliştirme Daire Başkanı Dr. Gazi Erdem, Atama 1 Daire Başkanı Recep Sönmez, Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanı Dr. Burhan Erkuş ve Eğitim Uzmanı Yusuf Doğan katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca çalışmalarına 2008 yılında başlanan Müftülük Gelişim Modeli çalıştaylarında, 2010 yılına kadar belli bir mesafe kat edilmişti.  Kanun sürecinde ara verilen çalışma yeniden başlatılmış olup, bu bağlamda bazı akademisyenler ve Başkanlık yetkililerinden oluşan komisyon, Ankara’da bir toplantı yapmış ve hazırlanan metinlerin ilçe müftülerimizle müzakere edilmesi, onların katkılarının alınması için Kozaklı ilçesinde iki grup halinde çalıştay düzenlenmesi kararlaştırılmıştır.

          14-16 Haziran 2013 tarihleri arasında coğrafi bölgelerden seçilen 3’er müftüden oluşan 21 kişilik bir heyet ile 2,5 gün, 16-18 Haziran 2013 tarihleri arasında ise, yine coğrafi bölgelerden seçilen metropol ilçe müftüleri ile 2,5 gün olmak üzere toplam 5 gün çalıştay yapılmıştır.

Müftülük gelişim modeli çalışmalarının sonunda, özellikle yeni göreve başlayan müftülere rehberlik yapabilecek bir eserin hazırlanması hedeflenmektedir.

Bu amaçla İl’imize gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar, Nevşehir Müftülüğü ve ilçe Müftülükleri personeline Kapadokya Kültür Merkezinde bir konuşma yaptı.

Ayrıca, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelerek çalıştaya katılan ilçe Müftüleri, eşleri ve yönetici ve akademisyenler, Kapadokya bölgesini gezerek çok beğendiklerini ifade ettiler.

Bu esnada Diyanet İşleri Başkanlığı Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar Nevşehir, Hacıbektaş, Ürgüp ve Avanos ilçelerini de ziyaret ederek, bir çeşit temaslarda bulundu.