Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 14 şehrin hızlı tren ağıyla birbirine bağlanacağını söyledi. Ankara-Yozgat-Sivas hattının geçiş güzergahı olan Kozaklı'nın Karasenir Beldesi'ndeki istasyon hızlı trenleri ağırlayacak Türkiye nufüsunun yüzde 40'ının yaşadığı 14 şehir kısa süre içinde hızlı tren hattıyla birbirine bağlanacak. Nevşehir'in tren istasyonu olan tek beldesi konumundaki Karasenir Beldesi yaklaşık bir asırdır, hergün trenlerin durak olarak kullandığı önemli bir istasyon olarak çalışmaya devam ediyor. Kozaklı'ya 8 km uzaklıktaki Karasenir Beldesi'ni de kapsayan yeni projeye göre belki de gelecek yıl hızlı trenler geçiş yapmaya başlayacak.
Nevşehir-Antalya hızlı tren projesi için çalışmalara henüz başlanmışken şehre daha yakın noktalardan Avanos ve Gülşehir'in içinden geçecek yeni hızlı tren hattının hizmete 2023'te girmesi hedefleniyor. Ama bu konuda Kozaklı Nevşehirin bir adım ötesinde uzun yıllardır hizmet veren tren hattı sebebiyle hızlı tren Kozaklı'ya çok daha erken uğramış olacak.
Yüksek hızlı tren hattının merkezi başkent Ankara olacak. Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Bursa, Kocaeli, Balıkesir, Konya, Afyonkarahisar, Uşak, Manisa, Kırıkkale, Sivas ve (Kozaklı hattı) Yozgat.
Binali Yıldırım bugüne kadar 1100 kilometre hızlı tren hattı yaptıklarını söyledi.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren hattının yıl sonunda hizmete gireceğini söyledi.