NEVŞEHİR(MHA) Kozaklı Müftülüğü'nce yapılan hizmet içi eğitim semineri sonunda belge töreni ve değerlendirme programı tertip edildi.

Kozaklı Müftülüğü Kur'an-ı kerim hizmet içi eğitim kursu düzenledi.17 personelin katıldığı kursta, Kur'an-ı Kerimin talim üzere okunması, meharic-i huruf, Ezberlerin gözden geçirilmesi, İmam-Hatiplik ve Müezzin-kayyımlık becerilerinin durum tespiti ve geliştirilmesi ve mevzuatta belirlenen konular üzerinde duruldu.

8 Hafta ve 160 saat süren kursta mevzuat gereği ezber bilinmesi gereken sureler kontrol edildikten sonra 17 kursiyerden 15 'i Amme cüzünün tamamını ezberledikten sonra, yeni ezberlerle kendilerini zenginleştirdiler. Aralarında 23 ve 25 yıllık görevlilerinde bulunduğu, 7 Haftada daha önceden bilmediği 15-ila 40 sayfa arası kur'an ezberleyen personel, azim ve gayretle her yaşta kur'an ezberlemenin mümkün olduğunu önce kendilerine daha sonra çevresine göstermenin mutluluğunu paylaştılar.

Törende kısa bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Kemal Duru, Kur'an-ı kerimi ezberlemenin, özellikle ileri yaşlarda ezberlemenin önemini vurguladıktan sonra Kursiyerlere anlamını da öğrenip Vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunmayı tavsiye etti. İlmin yaşının olmadığını belirten Duru, “Sizin mesleğiniz çok önemli. İnsanların dünyadaki ve ahiretteki yerlerini değiştirecek derecede tesiri vardır. İnsanlara sizin vasıtanızla hidayetin nasip olması İnsanların ahiretteki yerini belirler. Zaten bunun farkındasınız fakat ben de bir daha hatırlatmak istedim "dedi.