NEVŞEHİR(MHA) Esnaf ve Sanatkar kredi faizlerinin düşmesinin ardından kredilerde uygulanan masraflar da % 3 oranında düştü.

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Kemal Ay, kredi faizlerinin % 7.8 den, % 4’e düşmesinin ardından kredilerde uygulanan masrafların da % 3 oranında düştüğünü belirtti.

Bu düşüşün esnaf ve sanatkarın menfaatine sonuçlar ortaya koyduğunu kaydeden Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Kemal Ay, “Esnaf ve Sanatkarımıza verdiğimiz kredilerin faizlerin % 7.8 den Yıllık faizlerimizin % 4 e kadar düştüğünü kamuoyuna duyurmuştuk. Ayrıca masraf karşılıklarımızda % 3 oranında düştü. Bunun anlamı örneğin 10 bin TL kredi alan bir esnafımızın eline masraf karşılıklarının düşülmesi durumunda 9 bin 100 TL geçiyordu, şimdi 9 bin 500 TL geçecek demek. Burada 400 TL esnaf ve sanatkarımızın karı söz konusu. Sebebi, Sermayemiz % 3 idi, % 1.5’e düştü. Masraf karşılığı % 2 den, %1.5 a düştü. Kesintilerimiz % 1 den, % 0.5 e düştü. Banka komisyonu % 1 alıyordu o da % 0.5 e düştü. Haliyle bu düşüşlerden esnaf ve sanatkarımızın büyük karı oldu. Dolayısıyla esnaf ve sanatkarımızın bu masraf karşılıklarının düşmesiyle birlikte % 3 oranında fazla eline para geçecek ve bu durumda taksitlerini de daha az ödeyecek” dedi.