Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu ,11 Kasım Çarşamba günü çeşitli temaslarda bulunmak üzere Nevşehir’e geliyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu Kapadokya ziyareti kapsamında ilimiz Nevşehir'e geleceği bildirildi.

11 Kasım 2015 Çarşamba günü Nevşehir'e geleceği bildirilen Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, ilk olarak Nevşehir Valiliği ve Nevşehir Belediyesine gerçekleştireceği ziyaretlerinin ardından Ürgüp'te bir okul açılışına katılacağı daha sonra Ürgüp Kayakapı'nın da içerisinde yer alacağı turla Kapadokya'da çeşitli gezi ve incelemelerde bulunacağı ifade edildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu’nun Nevşehir Kapadokya ziyareti, Türkiye’de yapılan 1 Kasım erken genel seçimlerden AK Parti’nin zaferle çıkmasının hemen ardından yapılacak olması da ayrı bir önem arz ediyor.

Ayrıca Nevşehir en son Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik döneminde 25 Şubat 2013 yılında ziyaret gerçekleştirmişti.

Nevşehir 2 yıl aradan sonra ilk kez bir Turizm Bakanı ağırlayacak.

Topçu'nun Nevşehir Proğramıda şekilleniyor:

11 Kasım Çarşamba günü Nevşehir Valiliğinden başlayacak olan temaslara , sırasıyla Nevşehir Belediyesi , Nevşehir İl Kültür ve Turizm müdürlüğünü ziyaret ederek devam edecek olan Bakan Topçu Ürgüp ve Kapadokya gezisiyle ziyaretlerini tamamlayarak ilimizden ayrılacak.

Topçu, Bakanlığa devam edecek mi?

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, TVNET ekranlarında yayınlanan Seçim Özel programında Serhat İbrahimoğlu'nun sorularını yanıtladı.

Yeni kabinede kendisinin de Bakan olarak yer alıp, almayacağı konusuna açıklık getiren Bakan Topçu, şu açıklamayı yaptı:

''Ben bu Bakanlık mevkine geleceğimi, atanmadan 20 dakika önce Sayın Başbakan Davutoğlu'ndan öğrendim. Bizim siyasette bu tür planlarımız pek olmuyor. Mesele vatan konusuysa, ne olursa olsun doğruyu pazarlık konusu yapmayız ve yanında dururuz. Bu noktada gelecek dönemde Bakanlık sorusuna da 'nasip' diyebiliriz.''