Lastikpratik Uyarıyor ‘Can Ve Mal Güvenliğiniz İçin Kış Lastiği Kullanın’ ;

1985 Yılından Bu Yana Nevşehir’de Lastik,Jant,Akü Sektöründe Faliyet Gösteren Lastik Deninçe Akla Gelen İlk İsim Olan Ve Bu İşin Temelini Aileden Alan Kendisini Geliştirip Sektöre Damga Vuran Ahlas Otomotiv Ahmet OTLU ve Oğulları Emre OTLU,Yunus OTLU Kendilerini Nevşehir Halkının Hizmetine Adamış Gerek Aldığı Bölge Bayiliklerle Gerek Servis Ağındaki Son Teknoloji Araçlarla , Ürünlerdeki Uygun Fiyatlarla Müşterilerinin Yanında Olduğunu Göstermiştir.

Kış Soğukları Hissetiğimiz Bu Günlerde ‘ Kış Lastikleri ‘ Sürekli Değişen Hava ve Yol Koşullarında Emniyetli Bir Sürüş İçin Büyük Önem Taşıyor

Neden Kış Lastiği Kullanmalısınız ?

Lastikpratik ; Hava sıcaklığı azaldığında, aracınızın normal lastikleri sertleşir ve kış şartlarında kullanımı güvensizleşir. Kış lastiğindeki kauçuk bileşik, normal lastikten farklı olarak özellikle karlı ve buzlu yollarda özel karışımı sayesinde yumuşaklığını ve tutunma özelliğini koruyan kış lastiklerinin, havanın 7 derecenin altına düştüğü her an kullanılması gerekiyor. Kış lastiklerinin içeriğindeki yüksek silika oranı ise ıslak zeminde yol tutuşu kuvvetlendirerek emniyeti artırıyor.

Kış Lastiği Ne Zaman Takılır ve Uygulama Tarihleri Nedir?

Lastikpratik ; Zorunlu kış lastiği takma tarihleri 1 Aralık  tarihinden itibaren Aralık-Nisan ayları olarak belirlenmiştir. Havaların erken soğuması durumunda 1 Aralık tarihini beklemeden de kış lastiği takabilirsiniz.

Kıș Lastikleri Bir Sabah Kar Yağınca Aklımıza Gelmesin!

Lastikpratik ; Hava sıcaklığı 7°C’nin altına düștüğünde, yaz lastiklerinde kullanılan karıșımlar sertleșerek tutunma özelliklerini kaybederler. Sadece kar yağdığında değil, hava sıcaklığı 7°C’nin altına düștüğü andan itibaren kullanmamız gerekmektedir.


 

Önden Çekişli Araçlarda 2 Adet Kış Lastiği Takılsa Olmaz Mı?

Lastikpratik ; 2 Adet Lastik değişimi doğru kabul edilmez Güvenliğin sağlanması için 4 adet kış lastiğinin aynı zamanda kullanılması çok önemli ve gereklidir.Lastiklerin ikisinin yaz lastiği olduğu bir araçta fren anında aracın kontrolü zorlașır.

Kış Lastiğinin Diş Derinliklerini Kontrol Edin ?

Lastikpratik ; Kış lastiklerinin performansı, lastik diş derinlikleri 4 mm’nin altına düşünceye kadar azalmadan devam eder. Bu diş derinliğinin altında kış lastiklerini yeterli performans göstermez

Kış Lastiğinin Lastik Hava Basıncı Kaç Olmalıdır?

Lastikpratik ; Lastiklerin basıncının ideal düzeyde olması güvenli bir sürüşün olmazsa olmazlarındandır. Bu yüzden araç lastiklerinin basıncı ayda bir ve uzun yola çıkmadan önce mutlaka kontrol edilmelidir.

Kış Lastiğini Dert Etmeyin Bize Uğrayın ?

Bu Kış İşinizi Şansa Bırakmayın En İyisi İçin, Kalite Hizmeti Seçin Soğuk Kış Günlerinde Aracınızı Isıtacak Kış Lastikleri Farklı Çeşit ve Modelleriyle Mağazamızda Aracınızın Yolla Tek Temas Noktası Olan Lastiklerin Gelişen Teknoloji ile Beraber, Son Sistem Makinelerimizle Yaz Kış Demeden 34 Yıllık Tecrübe ile Hizmetinizdeyiz. Ahlas Otomotiv Lastikpratik Kalitesini Yakından Görebilmeniz İçin Sizi Kahve İçmeye Bekliyoruz !!! Henüz sizinle tanışmadıysak, sizleri merkezimizde ağırlamaktan, hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi vermekten mutluluk duyarız.