KAPHIB (Kapadokya Turizm Altyapı Hizmet Birliği) Müdürü Levent Ak, Nevşehir Gündemin Adresi FİB Haber Merkezimizi ziyaret etti. AK'ı Fikret Çapacı ve Koordinatörü İbrahim Uysal karşıladı.

KAPHIB Müdürü Levent Ak, İlimiz ve bölgemizle ilgili sürekli haber kaynağımız düzenli olarak takip ettiğimiz Nevşehir ve Kapadokya Bölgesinde oldukça başarılı bir yayınlıcılık örneği sergileyen FİB Haber'i tebrik ediyorum dedi.

Ziyarette KAPHIB  (Kapadokya Turizm Altyapı Hizmet Birliği) Müdürü Levent AK,www.fibhaber.com'a Kapadokya turizmi adına KAPHIB’in çok önemli projeleri olduğunu işaret etti.

Kapadokya'mızı Hem Koruyacağız hemde Turizme Kazandıracağız!

AK,Kapadokya'nın Hem Koruma hem Turizme Kazandırılması Projesini başarıyla tamamladıklarını belirtti.

Kapadokya’da gezi yerlerinin sadece belirli bölgelerden oluştuğuna dikkat çeken AK, "Yaptığımız projeler sonucunda Uluslararası Kapadokya Oryantiring sporları için alternatif gezi rotaları oluşturmaya çalışıyoruz. Böylece bölgedeki turizmi çeşitlendirecek ve atıl durumda bakımsız olan vadilerimizi bölgeye kazandırıp gezi alanını genişleteceğiz." dedi.

İşkur’un işbirliği ile  KAPHIB çatısı altında çalışan 15 sözleşmeli personel alımı yaptıklarını belirten AK, şuan bir plan dahilinde ıslah çalışmalarını da tamamladıklarını ifade etti. Arkeolog, sanat tarihçisi, rehber ve çevrecilerin de bulunduğu bir ekiple, vadilerin güzergahlarının belirlendiğini, tarihi yerlerin özenle temizlendiğini ve bölgeye gelecek turistler için diğer vadilere alternatif rotalar oluşturulduğunu belirtti.

Bu proje doğrultusunda Çat Vadisi Açıksarayın yürüyüş turları için bölgeye kazandırıldığını ifade eden Ak, bu ve bunun gibi hazırladığımız projeler hem koruma hem de turizme kazandırma projesidir." dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gazetemiz Yazı işleri Müdürü Fikret Çapacı ve Koordünatör İbrahim Uysal,KABHİP Müdürü Sayın Levent AK’a bu nezaket ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. 

Tam bir Kapadokya sevdalısı olan KABHİP Müdürü Levent AK, Yerel Yönetim ve Turizm konularındaki bilgi deneyim ve tecrübelerini Kapadokya turizminin gelişmesi adına haracayarak var gücüyle çalışıyor.Sayın AK'ı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.


Not:
 Mustafapaşa eski belediye başkanı olan ve son yerel seçimlerde de AK Parti'den Ürgüp Belediye Meclis üyesi olarak seçilen Levent Ak KABHİP müdürlüğüne olarak atanmıştı.