Nevşehir'de İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği ile Anadolu gençlik derneği işbirliğiyle düzenlenen, "Mavi Marmara" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Kapadokya Kültür Merkezinde sahnelenen oyunda İsrail ordusunun uluslararası sularda Mavi Marmara gemisine gerçekleştirdiği baskında şehit olanlar anıldı.

Mavi Marmara gemisinin içinde yaşananları anlatan, aralarında çok sayıda öğrencilerin de bulunduğu kalabalık bir vatandaş topluluğunun izlediği oyunun başlarında şakalar ön plandayken, İsrail askerlerinin saldırısı sonrası duygusal bir hava oyuna hakim oldu. İzleyenlerin bir kısmı gözyaşlarını tutamazken, oyun seyircilerden büyük alkış aldı.

İHH Nevşehir Şube Başkanı Baki Öncel yaptığı açıklamada, sırf Allah rızası için Gazze’deki Müslümanların üzerindeki ambargoyu delmek için yola çıkan ve rotası özgürlük, yükü insani yardım olan Mavi Marmara gemisinin zalim Siyonist İsrail’in saldırısına uğradığını hatırlattı. Öncel, bu saldırı sonunda şehitler verildiğini ve bunun sonucunda da Mavi Marmara’nın ümmete ışık olduğunu belirterek, şehitleri rahmetle andı. 

Tiyatro sonrasında sahnede “Mavi Marmara’nın Yeni Yolcuları Hazır” yazılı pankart açıldı. Yoğun duygu selinin yaşandığı tiyatro oyununda izleyiciler attıkları sloganlarla Siyonist işgalci İsrail'e büyük tepki gösterdi.

Tiyatroya gelen davetlilerde düzenlenen etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdi.