Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde esnafı canından bezdiren elektrik kesintileri üzerine başta EPDK ve MEDAŞ olmak üzere yapılan başvuruların sonucunun alınması bekleniyor.

Gülşehir ilçesinde sık sık elektrik kesintisi yaşandığını ileri süren Sivil Toplum Kuruluşları MEDAŞ’a tepki göstererek elektrik kesintilerine son verilmesi gerektiğini belirtmiş, bu konuda toplanan imzalar ilgili makamlara gönderilmişti.

Gülşehir Esnaf Sanatkarları Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Başer, Gülşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Şahin, Ziraat Odası Başkanı Dursun Öz, ve Oto Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Cemil Balıkçı tarafından yapılan toplantıda, MEDAŞ önüne siyah çelenk bırakma ve fatura ödememe boykotu kararı alınmış, Toplantı sonrası yayımlanan ortak basın açıklamasında, şu ifadelere yer verilmişti; “Sık sık meydana gelen elektrik kesintileri ilçe geleninde tarım sulaması yapan çiftçinin, gün boyu ticaret yapan esnafın, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan görevliler ve faaliyetlerden yararlanan halkın ve en önemlisi evlerinde elektronik eşyaları arıza gören vatandaşların canına tak etti.

Meydana gelen elektrik kesintileri nedeniyle iş yapamaz hale gelindi. Bu kesintilerin sona ermemesi durumunda halkı örgütleyeceğiz ve ilgili kurumun işletmesine yürüyüş düzenleyip siyah çelenk bırakacağız. Devam etmesi durumunda STK olarak ilçe genelinde fatura ödememe boykotu yapacağız. Bu boykotta tüm ilçe halkı mutlaka yanımızda olacaktır. Çünkü bu kesintiler herkesi canından bezdirdi. Bizler faturamızı peşin ödeyerek üzerimize düşeni yerine getiriyoruz. Şayet kesintilerin sebebi olarak gösterilen Trafolar ağır yüke dayanmıyorsa değiştirilsin. Para ihtiyacı var ise bildirin halktan para toplayalım ve bu rezaleti ortadan kaldıralım.”

Bu kararın ardından şimdi elektrik kesintilerinde istenen bir iyileşme kaydedilememesi üzerine Gülşehir esnafının elektrik kesintilerine yönelik tepkilerini daha yüksek bir sesle gündeme getirmeye hazırlandıkları belirtiliyor.

 

Haber: Ali ÇAMUR