Memur-Sen 1 Mayıs İşçi bayramını bu yıl Kahramanmaraş’ta kutlayacak.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, İstanbul Valiliğinin 1 Mayıs kutlamaları için Taksim meydanına izin vermemesini de eleştirdi.
Özdemir, “Türkiye'nin en büyük konfederasyonu ve emek hareketi olarak, bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Taksim Meydanı'nda kutlamak için İstanbul Valiliği'ne başvuruda bulunduk. Başvurumuza olumsuz cevap verildi. İstanbul Valiliği’nin, bu kararını doğru bulmamak yanında, kararın demokratik hukuk devleti noktasında Türkiye’nin son dönemde kat ettiği mesafeyle de uyumlu olmadığına inanıyoruz. Konfederasyon olarak, bu yıl 1 Mayıs kutlamalarını Taksim’de gerçekleştirmek istememizin nedeni, ne Taksim’i kutsal kabul etmek ne de Taksimi tabulaştırmaktı. Toplumsal uzlaşıya katkı vermek, terörle mücadeleye toplumsal destek sağlamak, barışçıl ve çatışmasız 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirilebileceğini göstermek hedefiyle Taksim için başvuruda bulunduk. Taksim Meydanı’ndan, emperyalist ve kapitalistlere” sömürüye son verin”, emperyalizmin kuklası terör örgütlerine “silahı bırakın”, milletimize de “Güçlü Türkiye için hep birlikte” çağrılarında bulunmayı hedefledik. İstanbul Valiliği’nin, Taksim Meydanında 1 Mayıs kutlamasına olumsuz  bakması ve kutlamalar için gösterdiği diğer alanların bu mesajlar noktasında aynı etkiyi üretemeyecek olması nedeniyle; bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü, Kurtuluş Savaşında bağımsızlık meşalesini ilk ateşleyen, emperyalistlere ilk meydan okumayı yapan medeniyet ve fikir dünyamızın zirve şehirlerinden Kahramanmaraş’ta kutlama kararı aldık.
Kahramanmaraş Meydanı’ndan “Güçlü Memur, Büyük Türkiye ve Adil bir Dünya için Emeğin Kahramanları Maraş’ta” temasıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde bütün halkımıza ve insanlığa sesleneceğiz. İslam dünyasının bağrına hançer gibi saplanan ve insanlık için büyük risk oluşturan terör örgütlerine lanet okuyacağız.  Rusya, Ermenistan, İsrail ve Suriye’nin bölgedeki devlet terörü uygulamalarını kınayacağız. İslam dünyasına ümmet için, mazlumlar için, insanlık için bir olun, birlik olun çağrısı yapacağız.
 Güvenceli  istihdam, saygın emek, insan onuruna yakışır iş ve ücret talebimizi yükselteceğiz. Taşeron işçiler, 4/C’liler, 4/B’liler ve memur işi yapan üniversiteli işçiler başta olmak üzere tüm sözleşmeliler için kadro talebimizi haykıracağız. Cunta bildirisi 82 Anayasası’nın yerine Milletimizin bildirisi olacak Yeni Anayasa’nın millet iradesiyle yazılmasını isteyeceğiz.
Güçlü Memur kapsamında taleplerimizi seslendireceğimiz, Büyük Türkiye hedefine inancımızı deklare edeceğimiz, Adil Bir Dünya özlemimizi haykıracağımız emeğin dayanışma ruhunu, kırmadan, dökmeden, sevgi ve muhabbetle yansıtacağımız 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Mitingimize katılmak ve katkı sunmak için emeğin bütün kesimlerini ve milletimizi Kahramanmaraş’a bekliyoruz” dedi.