AK Parti Nevşehir Milletvekili ve AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mustafa Açıkgöz, Kut'ül Amare zaferin 103. Yılı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. 

Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz mesajında; "Yıllardır milletimizin hafızasından silinmeye çalışılan Kut’ül-Amare zaferi, her zaman hatırlamamız gereken, unutulmayacak bir kahramanlık destanıdır." dedi.

Açıkgöz; "Türk tarihimizin en büyük zaferlerinden biri. İngilizler’in 300 yıl aradan sonra aldığı en ağır mağlubiyet ve esir düşen 10 binin üzerinde askerleri... Bu eşsiz zaferin mimarı olan Süleyman Askeri, Ali İhsan Sabis Paşa, Nurettin Paşa ve Halil Paşa olmak üzere şehitlerimizi, gazilerimizi minnetle yâd ediyor, kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Büyük bir cesaret ve inanç örneği sergilenerek kazanılan Kut'ül Amare Zaferi'mizin 103. yılı kutlu olsun. Şanlı tarihimizin en büyük zaferlerinden Kut’ül Amare Zaferi’nin 103. yıl dönümünde istiklal ve istikbalimiz için şehit ve gazi olan ecdadımızı hürmetle ve minnetle yâd ediyorum." dedi.