AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Mustafa Açıkgöz, Kurban Bayramı mesajı yayımlayarak, tüm İslam aleminin bayramını kutladı.

Açıkgöz mesajında, "Mübarek Kurban Bayramının ülkemize, milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum" diyerek, şunları kaydetti: "Sevgi, barış, kardeşlik, dayanışma duygularının yoğunlaştığı, milletçe birlik ve beraberliğin daha da pekiştirildiği bir Kurban Bayramı'na daha kavuşmanın mutluluğunun yaşamaktayız. Bayramlarımız, hem toplum olarak, hem de dünya Müslümanları olarak sevinçlerimizi paylaşma günlerimizdir. Ebedi kardeşliğimizi, yeniden ihya ettiğimiz bayram günlerinde, 80 milyon daha bir muhabbetle kucaklaşıyoruz. Bu rahmet ve bereket günlerinde sevinçleri dünya çapında büyütmenin gayreti içerisinde olmalıyız. Anne ve babamızın rızasını almayı ihmal etmemeli, çocuklarımızı sevindirmeli, öksüz ve yetimlere de bayramın coşkusunu yaşatmalıyız. Küskünlükleri ortadan kaldırmalı, hastaları ziyaret etmeli, kimsesiz ve ihtiyaç sahiplerine destek olmalıyız. Yaşlı ve hastaları ziyaret etmeli, onlara da yalnız olmadıklarını mutlaka hissettirmeliyiz.

Kurban aynı zamanda İslam’ın temellerini teşkil eden Hac ibadetinin ayrılmaz bir parçasıdır. Milyonlarca Müslüman Arafat’ta ellerini açarak, bütün insanlığın kardeşliği ve huzuru için dua etmektedir. Hac ibadeti için mübarek topraklarda bulunan kardeşlerimizi tebrik ediyor, Haclarının ve kurbanlarının kabul olmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, kurbanlarımızın Allah katında makbul olmasını niyaz ediyor, huzur ve saadet dolu bir bayram geçirmenizi Rabbimden temenni ediyorum. Aziz şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor ve gazilerimizi şükranla selamlıyorum. İslam coğrafyasında acı çeken, zulme uğrayan kardeşlerimizin de bir an önce huzur, güven ve istikrar ortamına kavuşmasını diliyor, mübarek Kurban Bayramının başta tüm ülkemize, Nevşehirimize, milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bayram ziyareti için yola çıkan tüm kardeşlerimden, trafik kurallarına riayet etmelerini ve dikkatli şekilde araç kullanmalarını hassaten rica ediyorum.