NEVŞEHİR(MHA) Eski İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat’ın 1.5 yıl süreyle görev yapabildiği Nevşehir’de bir süredir Milli Eğitim Müdürü bilmecesi yaşanıyor. Bilmece Kurban bayramı sonrasına kadar çözülecek gibi değil.

Nevşehir’de il milli eğitim müdürlüğü koltuğuna oturan son üç milli eğitim Müdürü Harun Fatsa, Hanifi Şahin ve Abdulgafur Büyükfırat’ın bu görevlerinin ardından merkeze, yani bankamatik memurluğuna terfi ettirilmelerinin ardından Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğu adeta oturanı yakıyor.

Hal böyle olunca İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atandığı belirtilen Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek’in ne zaman göreve başlayacağına şimdilik kimse cevap veremiyor. Kimilerine göre Şimşek yeni görevine Kurban bayramı sonrasında başlayacak. Şimşek’in Hatay il milli eğitim müdürlüğündeki önemli projelerin takibi konusunda hassasiyetinden dolayı bir süre Nevşehir il milli eğitim müdürlüğündeki görevine başlaması geciktirildi. Öte yandan bazı eğitim çevrelerine göre ise; Yeni il milli eğitim müdürü Osman Şimşek’in yerine bir başka ismin atanması bile gündemde. Ancak bu ismin kim olacağı ve nereden ilimize gelerek görev yapacağı belli değil.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü makamına Büyükfırat’ın ardından Osman Balak vekalet ediyor.