Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Nevşehir Teşkilat sorumlusu Fuat Doğanay FİB Haber Merkezine yaptığı yazılı basın açıklamasında,  Arakan Müslümanlarına yapılan zulüm ve katliama yönelik olarak Mazlum Müslüman kardeşlerimizin haklarını savunma yolunda üzerimize düşen, elimizden gelen çabayı göstermek üzere kamu oyunda Milletimizi bu konuda sizlerin de yardımıyla bilinçlendirmek ve tüm Dünya'nın dikkatini Arakan'a çekebilmek adına bir Basın Açıklaması yapma gereği duyduk

MTTB NEVŞEHİR-ARAKAN MÜSLÜMANLARINA YAPILAN ZULÜM VE KATLİAMA YÖNELİK BASIN AÇIKLAMASI DUYURUSU

Selamün Aleyküm,

       "Değerli Basın Mensupları Milli Türk Talebe Birliği Nevşehir Teşkilatı olarak çok yakın bir tarihde 11-15 Temmuz 2012 Erzurum'da yapılan MTTB IV. Olağan Genel İstişare Toplantısında bulunarak Nevşehir Şube Teşkilatını kurmaya yönelik katılmış olduğumuz bu toplantı sonrası siz kıymetli Basın Mensupları ile tanışmak adına bir yemekli toplantı şeklinde bir organizasyon planlamış ve bunu sizlerle paylaşarak, İftar Yemeği'nde buluşma düşüncemiz var idi; fakat Kurucu Teşkilatlanma yapımızın çalışmalarının sürdüğü bu kısa zaman içerisinde bildiğimiz üzere;

       Güney Asya'da yer alan devletlerden Myanmar'ın (Burma) Müslüman ve budistlerden oluşan Rakhine eyaletinde 3 haziran 2012 tarihinde Budist yerlilerce öldürülen 10 müslüman olayına tepki göstermek üzere toplanan ve gösterilere başlayan müslümanlara, budistlerin yaptığı zulum ve katliamlar 1 aydır devam ediyor. Bu sure zarfında yüzlerce ev, cami ve mescid yakıldı, 1000'den fazla müslüman öldürüldü. Tayland'ın komşularından Myanmar'ın batısındaki Arakan (Rakhine) eyaletindeki Rohingya Müslümanlarını hedef alan şiddet olaylarında son bir ay içerisinde 1000'den fazla Müslüman katledildi. Kendilerine yönelik yok etme politikasından kaçarak Bangladeş'e sığınmak isteyen Arakanlı Müslümanlara hükümet izin vermiyor.

        Bu vahim durumda MTTB'liler olarak kurulduğumuz ilk günlerden 1916'dan beri Sessizliğin Sesi, Mazlum Müslüman kardeşlerimizin haklarını savunma yolunda üzerimize düşen, elimizden gelen çabayı göstermek üzere kamu oyunda Milletimizi bu konuda sizlerin de yardımıyla bilinçlendirmek ve tüm Dünya'nın dikkatini Arakan'a çekebilmek adına bir Basın Açıklaması yapma gereği hissederek, yapacağımız tanışma yemeği öncesinde ilk olarak bu haber ile sizlerle iletişime geçmek nasip oldu, bundan sonra da İnşallah daha çok program ve organizasyonlarda buluşacağız.

        Bugün saat 13:00 ' te Gül Bahçe önünde Nevşehir Teşkilatı olarak Basın Sözcümüz MTTB Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ölmez tarafından bir Basın Açıklaması yapılacak olup sizleri de Allah'ın rızası üzere aramızda ve yanımızda görmekten memnun ve mutlu olacağız, Basın Açıklaması yazılı olarak  katılımcılara dağıtılacak olup aynı zamanda e-posta ile tarafınıza iletilecektir. Görüşmek dileğiyle.."

       

Allah'a emanet olunuz, Hayırlı Ramazanlar, İyi Çalışmalar..

Fuat DOĞANAY - MTTB Nevşehir Teşkilat Sorumlusu