Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başdere eski Belediye Başkanı Mustafa Karaman, yavaş ovasında seracılığın yapılabilmesine yönelik MTA´nın araştırma sonuçlarının belde de büyük bir sabırsızlık içerisinde beklendiğini dile getirmişti.

Başdere Kasabası konum olarak oldukça tarıma elverişli ve zengin verimli topraklar sahip olup bu toprakların en çok ekildiği alanlar ise yavaş ovası. Ilıman iklime sahip evveliyatı iç ölü deniz olduğu söylenen bu ova toprak yapısı kum olup, ismi ile anılan yavaş karpuzu, kavunu, patatesi, fasulyesi ile de çok ünlü.

Kayseri ve Nevşehir arasında olan bu arazi her türlü tarıma çok elverişli ve sulu seracılığa bu arazide ilk adım atılmış olup turfanda sebzeciliğin bölgede ambarı olmayı aydadır patates tarımına alternatif olarak seracılığın başlaması MTA Genel müdürlüğünden gelecek sevindirici haber ile sıcak su termal kuyu açılması hususunda başvuru burada olumlu olduğu takdirde bölgede adeta tarımda çağ atlatacak. Aşırı gübrelemeden ve fazla su masraflarından kurtulacak. Alternatif ve teknik tarıma yönelecek, kazancı bol mahsuller üretilmesi kaçınılmaz olacak.

MHA