NEVŞEHİR(MHA) Mübadele döneminde Ürgüp'ten göç ederek Yunanistan'da yaşayan Rumların torunları Ürgüp ilçe kaymakamı Alper Balcı' yı makamında ziyaret etti.
Konuklarına kendi elleriyle çikolata ikram eden Kaymakam; önyargılar maalesef ki biz insanoğlunun en büyük düşmanlarından biri o yüzdende her milletin içerisinde bulunan yanlış tavır hal ve davranışları referans olarak kabul etmemeliyiz, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir idarecisi olarak şunu önemle belirtmek isterim ki burası bizler kadar sizlerinde evidir, bu topraklarda bizlerin ibadethaneleri gibi sizlerinde geçmişte inşa ettiğiniz ibadethaneler, ihtişamlı konutlar ve ortaklaşa oluşturduğumuz kültür birliğimiz var aynı havayı solumuşluğumuz aynı sulardan içmişliğimiz var bu topraklar üzerinde kardeşçe yaşayan  toplumların ayak izleri var buralarda, burası hepimizin evidir evinize hoş geldiniz dedi.
Çok samimi havada geçen sohbet esnasında konuk heyete liderlik eden Baş Piskopos Makaryos’un hediye takdimi esnasında dedelerinin Maçka’dan göç ettiğini öğrenen Kaymakamımız, Maçka da Turizme kazandırmış olduğu Anabasis, Onbinlerin ordusu (Dönüş yolu)’dan bahsederek Makaryos’un kendisine bu çalışmaları içeren bir de kitap hediye etti.
Sohbetin ardından Konuklarla birlikte Hükümet Konağı önünde toplu Fotoğraf çektiren Kaymakamımızı kolundan yakalayan heyetin içindeki bir bayan ‘’sizin gözlerinizin içerisinde ve yüzünüzde sevgi dolu bir ışık var umarım bu hep böyle devam eder, Ürgüp’ü sizinle daha çok sevdik misafirperverliğiniz için teşekkür ederiz. diye konuştu.