Gündem maddelerinin ve idari işlerin görüşüldüğü toplantıda, Müftü Yakup Öztürk personeline Müftülük Sitesi ve Külliyesi hakkında müjde verdi.

Müftü Öztürk; “Müjde!!! Nevşehir uzun yıllardır hasretini çektiği bir hizmete kavuşuyor. Nevşehir İl Müftülüğü hizmet binası, Aşere Takrib ve Diğer Hizmet İçi Eğitim Kurslarını Uygulama Eğitim Merkezi, Misafirhane, 3000 kişilik gerektiğinde müştemilatı ile 10000 kişilik Selâtin Cami, Kız İmam Hatip, Erkek İmam Hatip, Anadolu İmam Hatip ve yurtlarından meydana gelen Nevşehir Dini İlim-Eğitim ve İbadet Külliyesi taslak projesi tamamlanmış bulunmaktadır.

Nevşehir Belediyesinin İl Müftülüğüne tahsis ettiği Göre yolu üzerindeki 65000m² lik alana yapılacak olan Külliye imarı Nevşehir’imize hayırlı olsun ve bir an önce yapılıp hizmete geçmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim.

Bu arsa tahsisinde ve proje yapımında üstün gayretlerinden ve yüksek desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Hasan Ünver ve Meclis üyelerine şükranlarımı bir borç biliriz” dedi.

Çalışma ve gayretlerinden dolayı Müftü Yakup Öztürk’e teşekkür eden idari personel toplantının çok güzel ve verimli geçtiğini belirtti.

Toplantı dilek ve temennilerle sona erdi.