Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, İl Müftülüğüne bağlı Oğuzlar Gaznevi Kur’an Kursu’ nda Yaz Kuran Kurslarına devam eden özel öğrenciler sınıfını ziyaret etti.

Kur'an Kursu Öğreticisi Canan Elma, İl Müftüsü Öztürk’e özel öğrenciler ve onların eğitim-öğretimi ile ilgili bilgiler verdi.

Müftü Öztürk, eğitim gören kursiyerlerden Kur'an-ı Kerim tilaveti, şiir ve ilahiler dinledi. Kur'an Kursunda kurs gören işitme, bedensel ve zihinsel engelli öğrencilerle bir araya gelen Müftü Öztürk, öğrencilerle sohbet edip tek tek ilgilenerek duygulu anlar yaşadı. Onların farklı dünyalarına ve gönüllerine girmeye çalıştı.

İl Müftüsü Öztürk, Kur'an-ı Kerim öğrenmenin önünde hiçbir  engel yoktur, yeter ki gözlerde perde, gönüllerde engel olmasın diyerek herkesin kul olduğunu, yaratana karşı sorumluluğunun bulunduğunu ve her insanın gücü nispetinde dini yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Hiçbir engel tanımayarak Yaz Kuran Kurslarına katılan bu sevgili özel insanlar, gördüm ki çok heyecanlılar, sevgi dolular ayrıca Abdest, Gusül ve Namaz gibi temel ibadetleri yerine getirecek seviyede bilgi ve duaları ezberliyorlar. Ben bu vesileyle anne babalarına, kursa yönlendiren okul ve yurt yetkililerine ve kendilerini okutan Kuran kursu yetkililerine ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum dedi.