Nevşehir merkez Esentepe Mahallesi Muhtar Adayı İbrahim Uysal yaptığı açıklamasında; "3 gün sonra sandık başına gidiyoruz. 31 Mart Pazar günü  kullanacağımız seçimlerde Belediye başkanı, Belediye meclis üyesi, İl genel meclis üyesi ve muhtarlık seçimi yapacağız.

Öncelikle seçimlerinde mahallemiz şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum kazananın mahallemiz, şehrimiz ve ülkemizin olmasını istiyorum.

Yapılacak olan seçimlerde kullanacağımız oyun ne kadar önemli olduğunu vurgulamak isterim. Bir apartmana dahi yönetici seçecek olsak 10 kişi arasında en uygun olan kişiye bu teklif edilir ve görev verilir. Mahallemiz’de muhtar olmak için bir yola çıktık ilk günden beri her zaman Allah hayırlısı ise bize nasip etsin dedik ve çalışmalarımıza başladık. Bu zaman zarfında mahalle sakinlerinin görüş istek ve taleplerini aldık. 

Yakın temaslarda bulunduk bizi tanımayanlara kendimizi anlattık, çalmadık kapı bırakmadık, evde bulduğumuz komşularımızla yüz yüze görüşme tanıma fırsatı bulduk, evde bulamadıklarımızın kapılarına broşürlerimizi bıraktık.

Yine de bizi tanamayan mahall sakinlerimiz için hatrılatmada fayda görüyorum. Ben, Nevşehir Esentepe mahallesinde 13 Kasım 1980 yılında Dünya’ya geldim. Mahallemizde okul olmadığı için İlkokulu Mihriban Emin ilköğretim okulunda tamamladım ardından günün şartları ve ekonomik şartlardan dolayı 1991 yılında iş hayatına çırak olarak başladım.

1996 yılında kendi işyerimizi kurduk ve 2000 yılında askerlik nedeni ile 18 ay şehirden uzak vatanı görevimi tamamlamak üzere ayrıldım tekrar döndüğümde farklı sektörlerde bir müddet çalıştıktan sonra, 2005 yılında şuanda ortağı olduğum FİB Haber’i kurduk. Zor bir süreç atlatarak bu günlere kadar geldik. Maddi olarak çok şey kazanmasakta Elhamdulillah şehrimizin sevilen, sözüne güvenilir, tanınır ve iş bitirebilir bir konumun sahibi olduk.
Muhtar adayı olmamdaki sebep ise, hiçbir zaman şahsi menfaatlerim olmadı. Bulunduğum konumu kullanarak mahalleme şehrime faydalı bir insan olmak sorumluluğunu kendimde hissederek aday oldum.

Bu Sorumluluk bilinci ile gayret ederek çalışmalarımı sürdürüyorum. Mahalle sakinlerinin desteği ve Allah’ında takdiri olursa bu görevi yapmaya talibim.
Muhtar olduğum takdirde mahalle sakinlerinin tüm sorunlarını ilgili kurumlara ileteceğim ve sorunların çözülmesi için gayret göstereceğim.
Mahallemizde bulunan iki camimizin maddi manevi her zaman yanında olacağım yine mahallemizde bulunan Mustafa Çalışkan İlköğretim okulumuzun maddi manevi gönüllü sorumlusu olacağım. Mahalle sakinleri her zaman devletin gücünü muhtarlık sayesinde yanlarında hissedecek ve hiçbir kurum ile arasında gerginlik yaşamayacaklardır.
Bizim hedefimiz sadece seçim zamanın da mahallede olmak değil 7/24 ulaşılabilir Oğlunuz, Kardeşiniz, Arkadaşınız, ağabeyiniz ve SESİNİZ olmaktır.

Bu hedefle çıktığımız yolda, tüm Muhtar adayı arkadaşlarımıza başarılar dilerim. Allah hepimizin için hayırlısını versin. Kazanan Esentepe mahallesi olsun. Gayret bizden, destek sizden, Takdir Allah'tan" dedi..