İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr.Mustafa Çalışkan’ın ismi memleketi olan Nevşehir'in Özlüce köyün’de oluşturulan hatıra ormanı ve caddeye verildi.

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında darbe karşıtı kahramanlardan biri olan İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın ismi,  Nevşehir’in Kaymaklı beldesine bağlı Özlüce Köyünde oluşturulan hatıra ormanı ve köy içerisindeki bir caddeye verildi.

Köyde oluşturulan Dr.Mustafa Çalışkan Hatıra Ormanı ve Dr.Mustafa Çalışkan Caddesi için düzenlenen törene Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr.Mustafa Çalışkan, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, protokol üyeleri ve köylüler katıldı.

Caddenin açılışında kurdeleyi kesen Çalışkan, kendisine çok anlamlı bir gün yaşatıldığını dile getirerek, Başta Özlüce köyü muhtarı Hasan Gözderesi'ye ve emeği geçenlere teşekkür etti.

İlk olarak Dr. Mustafa Çalışkan Caddesinin açılışında, caddenin açılış kurdelesi Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr.Mustafa Çalışkan tarafından kesildi.

      Vali Aktaş, İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan’ın isminin burada yaşatılacağından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti ve Özlüce Köyüne hayırlı olması temennisinde bulundu.

      Daha sonra Vali İlhami Aktaş ve beraberindeki heyet Özlüce Köyünde bulunan Yeraltı Şehrini gezerek, yetkililerden bilgiler aldı.

      Akabinde de Dr. Mustafa Çalışkan Hatıra Ormanı açıldı ve ilk fidan Vali İlhami Aktaş ve protokol tarafından dikildi.

      Özlüce Köyünde düzenlenen cadde açılışı ve hatıra ormanı törenlerine; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr.Mustafa Çalışkan, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Acıgöl Kaymakamı ve Derinkuyu Kaymakam Vekili Doğukan Koyuncu, Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş, Özlüce Köyü Muhtarı Hasan Gözderesi, protokol üyeleri ve köylü vatandaşlar katıldı.

      Programların akabinde de protokol, köyde düzenlenen yemek programına katıldı

AK Parti Nevşehir Milleetvekili Yücel Menekşe'de; "‪Derinkuyu/Özlüce köyümüzde İstanbul Emniyet Müdürümüz ve hemşehrimiz Dr. Mustafa Çalışkan’ın isminin verilmiş olduğu cadde ve hatıra ormanımızın açılışını gerçekleştirdik. Hayırlı olsun.‬" dedi.