NEVŞEHİR(MHA) 1990’lı yılların başında yapılan Hükümet konağı içerisinde yer alan Nevşehir Adliyesi yeni hizmet binasına taşınmanın hazırlıkları içerisinde. Yeni binaya taşınılması konusunda Adalet Bakanlığı Müsteşarlığından karar bekleniyor.

İnşası hızlı bir şekilde tamamlanan ve son bir iki aydır gerek tefrişat çalışmaları, gerekse elektronik, internet alt yapısı için çalışmalarda bulunulan yeni adliye sarayının Adalet Bakanlığınca geçici kabulü yapıldı.

Başsavcı Adnan Tosun Oldukça Titiz….

Edinilen bilgiye göre; son günlerde yeni binanın UYAP sistemi ile ilgili testleri hızlı bir şekilde yapılıyor. Yeni binaya taşınma ile birlikte adli çalışmalarda özellikle UYAP ile ilgili herhangi bir sorun yaşanmaması konusunda özellikle Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun’un büyük bir hassasiyet gösterdiği belirtiliyor. Başsavcı Tosun’un Türkiye genelinde bazı illerde yeni binalarına taşınan adliyelerde özellikle UYAP sistemi konusunda yaşanan olumsuzluklar nedeniyle bu konuya büyük bir özen gösterdiği bildiriliyor.

Sistemin test çalışmalarının tamamlanmasının ve Müsteşarlıktan taşınılabilir kararının alınmasıyla birlikte muhtemel Nevşehir Yeni Adliye Sarayına adli yıl açılışından önce kavuşabilir.

Son derece modern bir binada Nevşehir halkına hizmet vermeye başlayacak olan adliye’nin ince temizlik çalışmaları da bir yandan devam ediyor. Diğer yandan tefrişat çalışmalarının da sonuna gelinmiş durumda.