Hak-İş Konfederasyonu aynı zamanda Öz Büro İş Sendikası Nevşehir İl Başkanı M. Fatih Mutlu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Hak-İş Öz Büro İş Sendikası Nevşehir İl Başkanı M. Fatih Mutlu, Cumhuriyetin ilanının 95. Yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“29 Ekim 1923 yılında kurulan Cumhuriyetimizin 95. yılını gururla ve onurla kutluyoruz. Cumhuriyete kavuştuktan sonra verdiğimiz büyük mücadelenin sonucunda geçen 95 yıllık zamanda demokratikleşme, hukuk devletini gerçekleştirme, ekonomik, sosyal ve siyasi gelişmeler gösterme noktasında önemli ölçüde mesafe kat edilmiştir.
Irk, din, dil, inanç, cinsiyet farkı gözetmeksizin, her Türk vatandaşının ortak varlığı olan Cumhuriyet, geçmişten geleceğe uzanan bir beraberliktir. Cumhuriyetimizin teminatı da halkımızın cumhuriyet ideallerini sahiplenme ve koruma iradesidir. 
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği, ‘muasır medeniyetler seviyesine’ ulaşmak için, çalışma hayatında üzerimize düşen bütün sorumluluklarımızı yerine getirmek için büyük bir çaba ve gayret sarf ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz.
Bu vesile ile aziz milletine hizmet etmenin kutsallığı ve gücünü milletten almanın meşruluğu ile giderek daha da büyüyen ve gelişen ve demokrasisini güçlendiren Türkiye’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlar, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”