Anadolu’da kaybolan ya da kaybolmaya yüz tutan mesleklere olan ilgiyi artırmak, bu meslekleri yeniden canlandırmak amacıyla T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın teknik danışmanlığında yola çıkan Anadolu Sigorta, “Bir Usta Bin Usta Projesi” kapsamındaki çömlek yapım  kursunu Avanos Meslek Yüksekokulu Seramik, Cam ve Çinicilik Programı bünyesindeki seramik atölyelerinde gerçekleştiriyor.

 

Aralarında Avanos Meslek Yüksekokulu Seramik, Cam ve Çinicilik Programı 2. Sınıfından beş öğrencinin de yer aldığı toplam 20 kursiyer ile halen Avanos Meslek Yüksekokulu seramik atölyelerinde devam eden eğitimde,  Avanos çömlek ustası Abdullah Erhan Özer ‘Usta Öğretici’ olarak görev yapıyor.

 

Projenin Nevşehir ve yöresinin ekonomik gelişimine önemli katkıda bulunduğunu ifade eden Avanos Meslek Yüksekokulu Yöneticileri ve Öğretim Elemanları,  Avanos Yükseköğrenimi Geliştirme Derneği aracılığıyla okulları ile işbirliği yaparak;  çömlekçiliğin değerini yitirmemesi için hem yöreye usta yetiştirmek hem de kültürel mirası korumak adına yaptıkları çalışmalardan dolayı Anadolu Sigorta yetkililerine teşekkürlerini sundular.