Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 90. Yıldönümünü kutlamanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Demokratikleşmenin ve muasır medeniyet seviyesine yükselmenin hatta onun da üzerine çıkma gayretinin ilk adımı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu tarihimizde bir dönüm noktasıdır. Meclis’in açılmasıyla birlikte millî irade yönetime yansımış; eşitlikçi ve özgürlükçü bu yönetim anlayışıyla milletimizin aydınlık geleceği teminat altına alınmış bulunmaktadır. Bu anlamda Ulusal Egemenlik, devletimizin ve demokratik rejimimizin kaynağı ve temel dayanağı niteliğindedir.

 

Milletçe zorlu bir mücadelenin ardından elde edilen bu mirasın mimarları, 23 Nisan 1920 tarihinde Büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal önderliğinde bu büyük adımı atarak adeta yeniden bir tarih yazmışlardır. Bu mirasa en güzel şekilde sahip çıkmak, Ülkemizin dünyada saygın bir yere sahip olması ve bu saygınlığının ilelebet korunması en asli vazifelerimizden biridir.

 

Bununla birlikte bu günün dünya çocuklarına armağan edilmesi de müreffeh bir dünya tesisi için son derece manidardır. Sevginin, kardeşliğin ve barışın bu topraklardan bütün dünyaya yayılmasına vesile olacak olan bu adım, gelecek nesillerin saf ve temiz yüreklerinde teminat altına alınabilir. 

 

Bu itibarla Gazi’nin tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en kalbi duygularımla kutlar, sevginin ve barışın tüm dünyaya yayılmasına vesile olmasını temenni ederim.