Nevşehir Üniversitesinde Akademik Yıl Açılışı programı ertelendi. Erteleme nedeni programa davet edilen Bakanın henüz programının müsait olmaması.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, söz konusu açılışa davet edilen bakanın programının müsait olması durumunda önümüzdeki günlerde ertelenen akademik yıl açılışının yapılacağını dile getirdi.

Kılıç, “Önümüzde bir Akademik Yıl açılışımız var. Bu programımıza bir Bakanımızın gelmesini istiyorduk. Şimdilik programı öteledik. Sayın Bakanın bize tarih vermesini bekliyoruz” diye konuştu.

Yeni yapılmaya başlanan ve devam eden inşaatların sürmesi için hava koşullarının önemine dikkat çeken Nevşehir Üniversitesi Rektörü Kılıç, bu dönemde Stratejik planın öngördüğü hedeflere ulaşabilmek için gayret sarf edeceklerini de ifade etti.

Kılıç, “Yeni açılan programlarımızı daha güçlü hale getirebilmek, Stratejik planımız doğrultusunda bu yıl ki hedeflerimizi yerine getirebilmek için çalışmalarımızı yürüteceğiz. Yeni merkezi laboratuarımızın yapımına başladık. Bundan sonra hava şartları yapımı süren binalar için önem arz edecek. Kış ne kadar geç gelirse bizim için o kadar avantaj olacak” şeklinde konuştu.

Kaynak:Ali Çamur