NEVŞEHİR(MHA) Son aylarda artarak devam eden terör olaylarına karşı Ülke genelinde Sivil Toplum Kuruluşları gibi Esnaf ve Sanatkar Konfederasyonları da ülkenin birlik ve bütünlüğünün korunmasına dikkat çeken çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu tarafından hazırlanan ve Ülkenin dört bir yanında yaşayan tüm insanların kardeş olduğuna ilişkin vurgu yapılan afişler Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar odaları birlik başkanlığının da duvarında dikkat çekiyor.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz ay içerisinde esnaf konağında bir araya gelen Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar odaları birlik başkanı İsmail Ördü ve oda başkanları Ülkemizde terör olaylarının bir an önce sonlandırılmasını istemişler, “Artık Yeter” demişlerdi.

Nevşehir Esnaf Konağında bir araya gelen oda başkanları ortak bir açıklama ile terörü lanetledi. Oda başkanları adına açıklama yapan Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsmail Ördü, “Terörün ve teröristin çocuklarımızın geleceğini karartmasına millet olarak izin vermeyeceğiz. Ülkemizin birliğine ve refahına sahip çıkacağız. Maalesef menfur terör eylemlerinde çok sayıda vatandaşımızı kaybettik, asker ve polisimizi şehit verdik. Millet olarak bu gelişmelerden büyük elem, üzüntü ve geleceğe yönelik kaygı duymaktayız.

Burada dikkat edilmesi gereken husus şudur; Her türlü terör özgürlükleri kısıtlıyor, dikkatlerimizi dağıtıyor ve kaynaklarımızı tüketiyor. Terör ve teröristler herkesin kendi işine huzur içinde odaklanmasını engelliyor, geleceğimizi karartıyor. Terörün ve teröristin çocuklarımızın geleceğini karartmasına Millet olarak izin vermeyeceğiz. Ülkemizin birliğine ve refahına sahip çıkacağız” açıklamasında bulunmuştu.