Nevşehir Kadın Derneği Başkanı Makbule Atlı yazmış olduğu ve koordinatörü olduğu projeden kısaca bahsetti. Projeyi Destekleyen Nevşehir Valiliği, Nevşehir ilçe Kaymakamları Nevşehir il ve ilçe Milli eğitim müdürlükleri Aile Sosyal Politikalar Bakanlı İl Müdürlüğü, Sivil toplum örgütleri ile muhtarlara teşekkür etti.
Atlı, “Okul öncesi çocukların okula gönderilmesi için alileri bilgilendirme projemside Nevşehir mahalle lirindeki okullarda ve ilçelerde eğitim amaçlı proje içişleri Bakanlı tarafından desteklendi. Aileleri bilgilendirmek sorunlarını aza indirmektir Geleceğe Bilinçli Sağlıklı gençler olmasını sağlamaktır. Derneğimiz Sivil toplumun çalışmalarının gelişmesi kadın ve kız çocukların gençlerin toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Bu amaçla yerelde kadın örgütleri, Valilik ve diğer kurumlarla yerel kaynaklardan destek alarak ortak çalışmalar yapmaktadır. Yerelde basınla işbirliği yaparak lobiciliğe önem vermekte. Yazmış olduğumuz projelerde birçok Ailelere kurum katılımcılarına eğitim verdik. Yurt içi Dışı katıldığımız toplantılarda İlimiz, ilçelerin sorunlarını dile getirdik projeler yazdık ve toplantılarda paylaştık. Derneğimizin uyguladığı projeler,  Meme Kanseri Erken Tedavi, Eğitime Devam Takipsizliğe Son, Erken Evlilik Çocuk Gelinler, Aile içi Şiddetin Topluma Zararları, Bu Hayat senin hedef sensin,  uyuşturucu ile mücadele Projelerinde, saha çalışmalarında karşımıza çıkan sorunların dan biride Eğitim Beşikte başladığını saptadık çünkü Okul öncesine Gönderilen ve Gönderilmeyen çocuklar arasında çok büyük farklar olduğu ortaya çıkmaktadır. Birinci sınıfa başlayan okul öncesi eğitim alan çocuklar daha çalışkan ve Okul öncesine gönderilmeyen çocuklar ise kalem tutmayı dahi bilmemekteler bu nedenle okul öncesine gönderilen çocuklar okul öncesine gönderilmeyen çocuklar arasında çok büyük fark ve sene kaybı olmakta her ne kadar devlet çocuklarınızı okul öncesine gönderin şartını kosalarda ailelerde çocuklarımız çok küçük okulda ezilir zihniyetini taşmaktalar biz bu proje ile bu ailelere eğitimin Ailede verildiğini ve okula gönderilen çocuklara en büyük destek aileden geleceği eğitimcilerimize destek verecek kişiler de aliler olacağını eğitimle anlatmak daha bilgili aliler olmalarını sağlamak. Eğimlerimiz görsel ve resim slayt seklinde ve okul öncesi eğitim veren eğitimcilerimiz olacak çocuk ile aile arasında iletişim, öğretmenle iletişim kurma da destek vermek ve her konuda bilgi ve eğitim için ikna etmek hedefimizdir. Bir nevi çocukları sokakta oynamaktan ve evde televizyon ve laptop Bağımlılığından kurtarmak bu nedenle okul öncesine gönderilen ve gönderilmeyen çocuklar arasında ki farkı kaldırmak olacak 
Projemiz Nevşehir merkez ve İlçelerinde yapılacak saha çalışmaları ailelerle görüşmeler yapılacak eğitim yerleri ilköğretim okullarımızın salonlarından faydalanacağız. Eğitime Katılan okul öncesine gönderilecek çocukları olan ailelere Okul öncesi ihtiyaçları olan eğitim paketi hazırlanarak eğitimden sonra ailelere verilecek bu nedenle katılan katılımcılarımız ve eğitimcilerimizle büyük bir kadro olacağız. Bu eğitimi Türkiye’nin her ilinde yapmayı düşünmekteyiz” dedi.