Nevşehir Adliyesinde özellikle ağır Ceza Mahkemesindeki yapılan yargılamalar esnasında tarafların bir birlerini Adliye binası içerisinde veya Adliye çevresinde görüp istenmeyen olayların yaşanmaması için Nevşehir İl emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Güvenlik Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler ağır ceza mahkemesinde duruşma olacağı gün sabahın erken saatlerinden duruşmaları sonlandığı saatlere kadar onlarca polis ile hem adliye çevresinde hem de adliye içerisindeki katlarda çok sıkı güvenlik tedbirleri alıyorlar.


Polisimiz Kuş Uçutmuyor...!

Bu tedbirler sayesinde oluşabilecek olayların önüne geçilirken polisin asli görevlerinden olan suçu önleyicilik hizmeti de tedbirlerin sıkılığı nedeniyle yerine getirilmiş oluyor.

Konu hakkında konuşan Nevşehirli vatandaşlar; “Bizler adaletin dağıtıldığı yer olan adliye binalarında kendimizi güvende hissetmemiz gerekiyor. Buralarda genelde alacaklı ile borçlu davacı ile davalı müşteki ile sanık yani bir birleri arasında sorun olan insanlar karşılaşıyor. Adliye binaları olayların en çok çıkabileceği kilit yerler.

Ama Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri almış oldukları sıkı güvenlik tedbirleri ile sorun yaşanmaması adına sürekli mesai halindeler. Alınan güvenlik tedbirleri ile bizlerde kendimizi son derece rahat ve güvende hissediyoruz. Hem davacı ve davalılar hem de şahitlik yapmak için adliyeye gelenler bir birlerinden uzak durmak zorunda kalıyorlar bu sayede adaletin yanıltılması da önleniyor çünkü şahit çekinmeden etki altında kalmadan sadece bildiklerini söylüyor. Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Ekiplerine aldıkları tedbirlerden dolayı teşekkür ederken başta İstanbul olmak üzere sorun yaşanan diğer adliye binalarının da Nevşehir Emniyet Müdürlüğünün almış olduğu tedbirleri örnek almalarını istiyoruz” dediler