NEVŞEHİR/FİBHABER-  AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Türkiye'nin iki önemli turizm merkezi olan Nevşehir ve Antalya arasında Türk Hava Yolları tarafından tarifeli uçak seferlerine bugün itibariyle başlatılğını bildirdi.

Gizligider, www.fibahber.com a yaptığı açıklamada, Türkiye'ye gelen turistlerin en çok ziyaret ettikleri iller arasında yer alan Antalya ve Nevşehir arasında tarifeli uçak seferlerinin başlatılması için uzun süredir yoğun çaba gösterdiklerini belirtti.

Yapılan girişimler neticesinde, Nevşehir-Antalya arasında THY tarafından 1 Nisan 2015  bugün itibaren tarifeli uçak seferleri başlatıldığını ifade eden Gizligider, şunları kaydetti:

"İlimizdeki Kapadokya Tuzköy Havalimanının kullanılabilirliğini artırmak ve bölge turizminin canlanması, ulaşımın daha kolay yapılabilmesi için İstanbul-Nevşehir uçak seferlerinin günde 3 kez devamının ardından asıl müjdemiz Antalya-Nevşehir arasında uçak seferlerinin bugün itibariyle başlamış olmasıdır. Türk Hava Yolları, 2015 yılı nisan ayından itibaren salı ve cuma günleri hariç haftada 5 gün boyunca karşılıklı seferlere başladı. Uzun zamandır süren çalışmalarımız meyvelerini verdi. Antalya-Nevşehir uçak seferlerinin başlamasıyla Kapadokya bölgesinde turizm daha da canlanacak.Nevşehir -Antalya seferinin ilimize hayırlar getirmesini diliyorum" dedi. 

Türk Hava Yolları (THY) Nevşehir Satış Müdürü Osman Taha Küçük te yaptığı açıklamasında :Hayal gerçek oldu. İnşallah daim olur. Türk turizmi için çok önemli.Nevşehir e Antalya uçağı hayırlı olsun. Sahip çıkalım dedi.


KAPTDİT'in çiçeği burnunda Turizmci Başkanı Yakup dinler'de VE @anadolujet'un AYT-NAV seferini yapan ilk uçağımız indi. Emeği geçenlere başta @OsmanTahaKUCUK olmak üzere tşkler dedi.
İşte Hem İstanbul hem Antalya turizmin beklediği Uçaklar yan yana...