Nevşehir merkeze bağlı Çat kasabası girişinde yer alan Yüksek gerilim hattının bağlı olduğu elektrik direğine Tır’ın çarpması sonucunda elektrik direği devrildi ve büyük bir facia atlatıldı.


Nevşehir Büyük Bir Faciadan döndü

Nevşehir merkeze bağlı Çat kasabası girişinde yolun hemen kenar kısmına konulan yüksek gerilim hattının bağlı olduğu direk, kazalara davetiye çıkarıyor.

 Nevşehir de yüksek gerilim hattı direği devrildi

Yüksek gerilim hattının bağlı olduğu direğe çarpan bir TIR, az kalsın faciaya neden oluyordu.

 

Yöredeki vatandaşlar  MEDAŞ yetkililerine bu direğin tehlike oluşturduğunu ve bu direğin yolun kenarında değil daha güvenli bir yere konması gerektiğini, ancak şu ana kadar hiçbir girişimin olmadığını söylediler.

Çat girişindeki, yol kenarındaki direk nedeni ile daha önce de kazaların olduğunu kaydetti.

Vatandaşlar söylemlerinde buradaki direğin daha büyük tehlikelere de yol açabileceğini, insanların hayatını kaybetmeden yetkililerden bu yüksek gerilim hattının bağlı olduğu direğe bir an önce bir çözüm bulmaları gerektiğini söyledi. Yine burada görüştüğümüz bazı vatandaşlar “Çat kasabası girişinde yolun hemen yanına dikilen bu elektrik direğini şoförler fark edemiyor. Yetkililer bu probleme bir an önce çözüm bulmalı. Aksi halde daha büyük facialar yaşanır." şeklinde konuştu.