NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir il merkezinde Kentsel Dönüşümün uygulandığı mahallelerin boşaltılmasıyla birlikte 12 Mahallenin mahalle olma ünvanına son verilecek.

Bugünlerde Karasoku Mahallesi ile kapsamı daha da genişleyen Kentsel Dönüşüm uygulamaları nedeniyle ilimizin en eski yerleşim alanları boşalmış durumda. Bu nedenle 12 mahallenin 2014 Yılında yapılacak olan mahalli idareler seçimlerine kadar mahalle ünvanlarının düşürülmesi bekleniyor.

Nevşehir il merkezinin en eski yerleşim alanlarından olan Bekdik, Musapaşa, Eskili, Cumhuriyet, Cami Cedit, Cami Atik, Memişbey, Raşitbey, Kaya Cami, Tahta Cami ve Dere mahalleleri kentsel dönüşüm nedeniyle artım mahalle olma hüviyetlerini yitirmiş durumda.

Bu arada edinilen bilgiye göre, Nevşehir Belediyesinin kentsel dönüşüm nedeniyle Mehmet Akif Ersoy Mahallesine yapılan yeni TOKİ bloklarını ayrı bir mahalle değerlendirmeyi planladığı, il merkezi nüfusunun yine çok yoğun bir şekilde bulunduğu 2000 Evler Mahallesinin de ikiye bölünerek yeni bir mahalle oluşturulabileceği belirtildi.