Nevşehir'de belediye, oda, sivil toplum kuruluşları ve parti başkanları yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle tebrik mesajları yayınladı.

Rektör Aktekin’den Kurban Bayramı Mesajı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Paylaşmanın ve yardımlaşmanın, manevi değerlerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasının önemine değinen Rektör Aktekin mesajında şu görüşlere yer verdi: “Ülkemiz ve tüm İslam âlemi için yardımlaşmanın ve dayanışmanın önemini hatırlatan, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren özel günlerimizden olan Kurban Bayramı, aynı zamanda ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardım eli uzatmanın, sevinçleri olduğu kadar sıkıntıları da paylaşmanın önemini anlayabileceğimiz günlerdendir. Bayramlarımız, bizlere kazandırdığı paylaşma ve yardımlaşma gibi manevi değerlerimizi yükseltmenin yanında, bu manevi değerleri kuşaktan kuşağa aktarabilmek, yaşadığımız mutluluk ve coşkuyu hayatımızın her gününe taşıyabilmek adına kutsal bir vesiledir.

Toplumda birlik, dirlik, dostluk, kardeşlik ve dayanışma ruhunun vücut bulduğu ortak değerlerimizin anımsandığı bu mübarek günlerin, başta ülkemiz olmak üzere tüm insanlığa sevgi, barış ve hoşgörünün hüküm süreceği günlerin müjdecisi olmasını dilerim.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ailesi adına yapılan ibadetlerin hayırlı, kesilen kurbanların kabul olmasını dilerken başta milletimiz olmak üzere tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar, herkesin sevdikleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu nice bayramlar geçirmesini temenni ederim.”

Dr. Rahim Ünlübay Kurban Bayramı Mesajı

Bayramlar geçmişle günümüz arasındaki en kuvvetli bağlardan biri olduğu gibi, aileleri hatta nesilleri bir araya getiren önemli günlerdir. Sağlıklı, mutlu, birlik ve beraberliğimizin daim olduğu kurban bayramını huzur içinde geçirmeniz dileğiyle tebrik eder sağlık ve esenlik dolu günler dilerim.

Dr. Rahim ÜNLÜBAY
İl Sağlık Müdürü

AK Parti İl Başkanı Yanar, Nevşehir Halkının Kurban Bayramını Kutladı

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mustafa Rauf Yanar; “bir Kurban Bayramı’na daha bizleri sağlık ve huzurla ulaştıran Rabbimize şükürler olsun. Ayasofya sevinciyle kutlayacağımız bu Kurban Bayramı’nın Nevşehirli vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm İslam Alemine hayırlar getirmesini niyaz ediyorum” dedi.

Kurban Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayınlayan AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren, rahmet ve bereketlerle dolu bir Kurban Bayramına daha kavuşmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti.

Yanar mesajında şunları kaydetti;

“Tüm İslam alemi olarak hep birlikte bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın ve bunu idrak etmenin huzur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz Sevgi, dostluk ve kardeşlik ikliminin yeşerdiği, yardımlaşma ve dayanışma gibi sadece inananlar arasında hakim olan böyle bir anlayışın da zirve yaptığı böylesine müstesna günleri en iyi bir şekilde değerlendirmenin gerektiğine inanıyorum. Bayramlar, toplumsal barışın ve huzurun pekiştiği; sorunlar bulunsa da yüzlerin güldüğü ve herkesin ortak duygularda birleştiği, insanların birbirleri ile kucaklaştığı ve kenetlendiği, ihtiyacı olanlara, yokluk içinde bulunanlara sahip çıkma, yardım eli uzatma gibi duyguların en üst seviyede değerlendirildiği günlerdir. Bu duygu ve düşünceler içerisinde tüm hemşerilerimizin ve tüm İslam âleminin mübarek Kurban bayramlarını tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Bayramınız mübarek olsun  

Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, Kurban bayramı mesajında bu manevi günlerde Milletimizin birlik ve beraberliği uğruna canını veren aziz şehitlerimizi de andı.  

Başkan Güneş, "Bayramlar birlik beraberlik ve dostluk duygularının en üst seviyede yaşandığı müstesna günlerdir. Bayramlarımız aynı zamanda kardeşlik bilincimizi yenileme aramızdaki muhabbet ve dayanışmayı pekiştirme vesilesidir. Bu manevi günlerde Milletimizin birlik ve beraberliği uğruna canını veren aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan ailelerini ve gazilerimizi unutmamalı küçükler sevindirilip büyüklerin hayır duaları alınmalıdır. Bu sene ne yazık ki buruk bir bayram sevinci yaşıyoruz. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de derin etkilerini yaşadığımız salgın nedeni ile bu seneki bayram kutlamalarımızda el öpmek yerine sevgimizi göstermeli kontrollü sosyal hayatı alışkanlık haline getirmeliyiz. Vatandaşlarımızdan ricam kendilerinin ve sevdiklerinin sağlığı için maskesiz sokağa çıkmasınlar, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına harfiyen riayet etsinler. Salgınların olmadığı bayram sevinci ve coşkusunun en üst düzeyde yaşandığı bayramlara kavuşmak temennisiyle Aziz milletimizin ve İslam Alemin mübarek Kurban Bayramını kutluyor, bayramın insanlığa sağlık, mutluluk, huzur ve esenlikler getirmesini diliyorum" dedi. 

Başkan Gülmez'den bayram mesajı  

Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, tüm Türk Milletinin, Nevşehir halkının, Cumhuriyet Halk Partililerin kurban bayramını kutladı.  

Başkan Gülmez, Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda: "Bayramlar toplum olarak birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirdiğimiz en müstesna günlerdir. Bu mübarek Kurban Bayramının anlamına uygun bir hoşgörü ve barış ortamı içerisinde geçirilmesini diliyorum. Türk milletinin ve tüm İslam aleminin, Nevşehir halkımızın ve partililerimizin Kurban Bayramını kutlar, hep birlikte, el ele, gönül gönüle herkese mutlu, huzurlu, sağlıklı ve esenlik dolu bir bayram temenni ediyorum"diye konuştu. 

Bayramlar milli ve manevi duyguların yeşerdiği müstesna günler  

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İlhan Kaya, Bayramların insani, milli ve manevi değerlerin yeniden yeşertilmesi ve hayata geçirilmesi açısından büyük önem taşıyan müstesna günler olduğunu ifade etti.  

Kurban Bayramının cömertliğin, rahmetin ve bereketin bol olduğu, dargınlık ve kırgınlıkların unutulup milletin birbirine her zamankinden daha fazla kenetlendiği ve gönül birliği oluşturduğu dini bayramlarımızdan olduğuna dikkat çeken MHP İl Başkanı İlhan Kaya, "Bu özel günler, herkesin birbirini sevgi ve samimiyetle kucaklaması, iyiliklere, güzelliklere, hayırlara yaklaşmak için bir fırsat görülmeli ve iyi değerlendirilmelidir. Bayram nedeniyle artacak olan trafik yoğunluğundan dolayı Trafiğe çıkacak sürücülerimizin trafik kurallarına uyacağına, bu konuda gereken duyarlılığı azami ölçüde göstereceklerine inanıyor, acı ve hüzünden uzak bir bayram temenni ediyorum. İslam Aleminin Kurban Bayram'ını kutluyor; barış, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışmayı esas alan nice bayramlar diliyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum" dedi. 

Her şeyden önce sağlıklı bir bayram olsun  

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Abdulgani Altınışık, kurban bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında; "İnsanlarımız arasında kardeşliğin canlanmasına, birlik ve beraberliğin pekişmesine, sevinç ve kederlerin paylaşılarak milletçe el ele, gönül gönüle, dirlik ve düzenliğimizin devamına vesiledir. Kısacası Bayramlarımız millet olma şuurumuzun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Kurban Bayramının insanlığa, ülkemize ve halkımıza barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Bu duygularla, halkımızın, mübarek Kurban Bayramını içtenlikle kutluyor, sağlık ve mutluluk içinde, nice huzurlu günlere hep birlikte ulaşmayı temenni ediyorum" ifadelerinde bulundu.  

Kurban bayramımız hayırlara vesile olsun  

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Çiftci, kurban bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, tüm Müslümanların, Nevşehir halkının ve eğitimcilerin bayramını kutladı.  

Çiftci, “Bayramlar dini ve toplumsal değerlerin yoğun olarak hissedildiği, birlik ve beraberliğin, barışın, huzurun ve yardımlaşmanın yoğun yaşandığı özel günlerdir. Kurban bayramının başta ülkemiz olmak üzere bütün dünyada barış ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın kurban bayramını kutluyor, sağlıklı, mutlu ve huzurlu nice bayramlar geçirmelerini temenni ediyorum” dedi. 

Tüm İslam Alemine sağlıklı ve huzurlu bir bayram diliyorum  

İlim Yayma Cemiyeti Başkanı ve Milli İrade Platformu Sözcüsü Mustafa Özdemir, tüm İslam Alemine sağlıklı ve huzurlu bir bayram diledi.  

Özdemir, "Yardımlaşma ve dayanışma ruhunun en güzel örneklerinin sergilendiği, millî ve manevî ortak değerlerimizin canlandığı, milletçe kenetlenmemizi sağlayan bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın huzurunu, mutluluğunu ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Bayramlar karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörünün kuvvetlendiği; dargınlıkların unutulduğu, paylaşmanın arttığı, toplumda barış ve huzur ortamının yaygınlaştığı, millet olma bilincinin ve birlikte yaşama iradesinin güç kazandığı çok özel günlerdir. Gelin bu özel günde, Kovid-19 salgınının azalarak da olsa devam etmekte olduğunu unutmadan; maske, sosyal mesafe ve temizliğe de azami oranda dikkat ederek Kurban Bayramının sevincini hep birlikte paylaşalım. Millet olarak paylaşmanın ve bununla beraber Kovid-19’la mücadelenin de en güzel örneğini herkese gösterelim. Kovid-19 salgının başladığı andan bu yana Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde devletimizin ve hükümetimizin aldığı önlemlere uyan, Kurban Bayramı süresince de gereken hassasiyeti gösterecek olan tüm halkımızın sabırları ve anlayışları için ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; Tüm İslam Aleminin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlarken; mübarek Kurban Bayramının ülkemize,tüm dünya ülkelerine huzur, barış ve adalet getirmesini temenni ediyor; bu vesile ile aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize de sağlıklı, uzun bir ömür diliyor, selâm ve saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.  

Başkan Çalışkaner'den bayram kutlama mesajı  

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mahmut Çalışkaner, Kurban Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. 

Çalışkaner, "Toplum hayatında huzur, yardımlaşma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Biz birlikte üzülür, birlikte seviniriz.
Biliriz ki, bayramlar dayanışmadır. Biliriz ki, bayramlar kardeşliktir. Birliktir. Biliriz ki, bayramlar acılarımızı yüreğimize gömerek sevinçlerimizi, mutluluklarımızı paylaşarak kucaklaşmaktır. İnsanı insan yapan değerlerin ve erdemlerin yoğun olarak yaşandığı bu bayramda sağlanacak hoşgörü ortamının hayırlara vesile olmasını diliyorum" ifadelerinde bulundu.  

Bayramlar bizi biz yapan değerlerimiz, zenginliğimizdir  

Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık, kurban bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında; "Bayramlar, bizi biz yapan, geleceğe taşıyan temel değerlerimiz ve zenginliklerimizdendir. Milli ve dini duyguların, inançların örf ve adetlerin sergilendiği bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği ve kuvvetlendiği günlerdir. Dargınlıkları ve kırgınlıkları bir tarafa bırakarak, dostluk ve hoşgörü duygularının güçlendiği, yardımlaşma ve dayanışma içinde bulunmamızı sağlayarak birlik ve beraberliğimize önemli katkılar sunan Kurban Bayramı’na bir kez daha kavuşmanın mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz. Bayram günlerinde, aile büyüklerimizi, yakınlarımızı, komşularımızı ziyaret etmek, bayramı bayram yapan en önemli değerlerdendir. Coşkulu bayram günlerinin yerini hüzün ve kederin almaması için maske, fiziki mesafe, hijyen kurallarına riayet etmeyi unutmamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, Mübarek Kurban Bayramının ülkemize ve aziz milletimize huzur, sağlık ve mutluluk getirmesi temennisiyle, değerli vatandaşlarımızın bayramını en kalbi duygularla tebrik eder, sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi.  

İYİ Bayramlar Nevşehir...

Kıymetli dostlar Birlik ve beraberliğimizin temel unsurlarından Kurban Bayramı’nı hep birlikte karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramın Ülkemize ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum.
 Bu Bayramda biraz dikkatli olalım ki covit-19 denilen lanet pandemiye geçit vermeyelim
Ramazan Bayramı'nda birbirimizi bile göremedik  unutmayalım  
Bayramlar insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştığı, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. İnsanı insan yapan ve bütün erdemlerin birlikte yaşandığı dini bayramlarımızdan birisi olan Kurban Bayramı’nın sevgiye, barışa, kardeşliğe hoşgörüye ve güzel yarınlara umut olmasını diliyor ve bu birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan kötü niyetlilere fırsat vermeden nice bayramlara ulaşmanızı temenni ediyor kurban bayramınızı tekrar kutlar saygı ve selamlarımı sunarım
Sadullah Biçer 
İyi parti Acıgöl

Nevşehir Engelliler Ve Yaşlılar Derneği Başkanı Karadaş'dan bayram mesajı  

Nevşehir Engelliler Ve Yaşlılar Derneği Başkanı Mehmet Adem Karadaş, Kurban Bayramı nedeni ile bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Mehmet Adem Karadaş mesajında;

“Bayramlar, kırılan kalplerin onarılması, yapılan hataların affedilmesi, hayatımızda daha çok barış, daha çok dayanışma ve kardeşlik duygusuna yer vermemiz gerektiği konusunda bir kez daha düşünmemiz için önemli fırsatlardır.

Hayır, kapılarının sonuna kadar açık, kaza ve belaların bertaraf olduğu Kurban Bayramı’nın tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyor, bu duygular içerisinde Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Bayramlar birlik ve beraberliğin pekiştiği kutsal günler  

Hak-İş Nevşehir İl Başkanı M. Fatih Mutlu, bayramların sevincin ve mutluluğun ulusça paylaşıldığı, barışın ve kardeşliğin egemen olduğu, dargınların barıştığı, birliğin ve dayanışmanın pekiştirildiği kutsal günler olduğunu belirtti.  

Mutlu, "Sosyal yönü çok güçlü olan kurban ibadetinin; asırlardan beri yoksulları kollayan ve gözeten, paylaşımda dengeyi sağlayan bir işlevi bulunmaktadır. Karşılıklı sevgi ve saygıyla; bir arada yaşamanın, birlikte geleceğe yürümenin muazzam cazibesi çerçevesinde bu zamana kadar hep beraber kutladığımız bayramları, ayrışmaya ve bölünmeye geçit vermeden yine bir bütün olarak bundan sonra da kutlayacağımızı biliyor ve buna sonuna kadar inanıyorum. 

Bu duygu ve düşüncelerle; Mübarek Kurban Bayramının Türk-İslam âlemine huzur, saadet ve güzellikler getirmesini diliyor, Yüce Türk Milletinin, üyelerimizin Mübarek Kurban Bayramını kutluyor, şahsım ve yönetim kurulum adına sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi. 

Başkan Gülen'den bayram mesajı  

Nevşehir İçin Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Cengiz Gülen, bayram dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında; "Dostluğun, barışın, birlik ve beraberlik anlayışının en ileri düzeye vardığı bir Kurban Bayramına daha ulaşmanın mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz. Her türlü dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, dostluk ve hoşgörü duygularının güçlendiği, sevinç ve mutluluğun Milletçe yaşandığı bayram günlerini eş, dost ve akrabalarımız ile yaşamak, yardıma muhtaç ve yalnız yaşayan vatandaşlarımızın yanında olmak, inancımızın ve kültürümüzün bir gereğidir. Vatandaşlarımızın, Kurban Bayramını rahat, güvenli ve huzur içinde geçirmeleri için gerekli tüm önlemleri almış bulunmaktayız. Sağlık, esenlik içerisinde daha nice bayramlara ulaşmamızı, kesilen kurbanlar ve edilen duaların kabulünü Yüce Allah'tan diliyorum" ifadelerinde bulundu.  

Kurban Bayramı tüm İslam Alemine hayırlara vesile olsun  

Nevşehir İl Genel Meclisi Başkanı Gürbüz Dinç, kurban bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında; "Sevgi, saygı ve hoşgörü ikliminin hâkim olduğu, yardımlaşma ve dayanışmanın en yoğun şekilde yaşandığı müstesna günlerden birisi olan Kurban Bayramına, milletçe, huzur ve güven içinde ulaşmanın mutluluğunu ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Milletimizin huzur ve güven içerisinde yaşaması için büyük fedakârlıklarda bulunmuş çok kıymetli şehit ailelerimizi ve kahraman gazilerimizi böylesine anlamlı günlerde ve her zaman hatırlamak, ayrıca hasta ve yardıma ihtiyacı olanları hatırlamak ve onlara karşı görevlerimizi yerine getirmek büyük önem taşımaktadır. Koronavirüs salgınıyla mücadelemizde özellikle bayram münasebetiyle dost ve akraba ziyaretlerine bir süreliğine ara vermemiz, belirlenen yerlerde ve kurban kesim yerlerinde bulunduğumuz süre içerisinde de sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına uymamız, hem kendi sağlığımız hem de toplumumuzun sağlığı açısından önem arz etmektedir. Her günümüzün bayram sevinci içerisinde geçmesi, nice bayramların hep birlikte yaşanması dileğiyle, bütün şehit ailelerimizin ve gazilerimizin, Nevşehirli hemşerilerimizin, İlimizde görev yapan tüm çalışma arkadaşlarımın, basın mensuplarımızın mübarek Kurban bayramını tebrik eder, bayramımızın ülkemize ve bütün İslam âlemine hayırlara vesile olması temennisiyle, sevgi ve saygılar sunarım" dedi.  

Nevşehir İHH'dan Kurban Bayramı Mesajı!

Nevşehir İsnanı Yardım (İHH) Vakfı Başkanı Baki Öncel Kurban bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Nevşehir İnsanı Yardım (İHH) Vakfı Başkanı Baki Öncel mesajında," Bu Kurban Bayramı'nda da ne yazık ki,  coğrafyamız kan revan içinde, yine zalimlerin mazlumların kanı ve gözyaşı üzerinden iktidarlarını sağlamlaştırmak için zulüm etmeye devam ettiklerine  şahitlik ediyoruz.

"Somali'de açlık Gazze'de zulüm Arakan'da gözyaşı Suriye'de kaos." başımızı nereye çevirirsek bir yetimin feryadını bir mazlumun isyanı duyuyoruz.

Oysa bu dünyada herkesin insanca yaşamasına yetecek kadar yerde vardır, nimet de vardır. Milyonlarca insan sömürgeci zihniyet tarafından aç, susuz ve vatansız yaşamaya mahkum edilmişlerdir. Sömürü yerine adaletin çatışma yerine barışı çifte standart yerine eşitliği hakim kılmamız gerekiyor.

Cenabı Hak bizlere; bu gücü versin. Hepimize bu yolda çalışma azmi versin. Yine Ümmet her gün dünyanın dört bir yanında evlatlarını kurban vermektedir.

Böylesi bir ortamda bayramı ve kurbanı yani teslimiyeti ve tevekkülü anlamaya ve idrak etmeye çalışıyoruz Bu bayramda Allah'a sunduğumuz kurbanlarınızın bütün yeryüzüne barış ve huzur getirmesini niyaz ediyorum.

Yüce kitabımız Kur'an'da Hz. İbrahim'in ve Hz İsmail'in izinde olduğumuz kurban ibadetini bir daha yaşamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu bayramın tüm İslam alemine, insanlık ailesine, ülkemize ve Nevşehirimize barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.

Tüm İslam aleminin ve  Nevşehir'lilerin Mübarek Kurban Bayramını kutluyor. Bayramların Bayram gibi yaşadığı mutlu bir gelecek diliyorum" dedi.

Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, bir mesaj yayımlayarak Kurban Bayramı’nı kutladı.

Mesajında bayramların kırgınlıkların giderildiği, barış, hoşgörü, yardımlaşma gibi değerlerin hayata geçirildiği önemli günler olduğuna dikkat çeken Başkan Korkmaz, “Ulusal bayramlarımız gibi dini bayramlarımız da barış içinde yaşama arzumuzu ortaya koymak için bize güzel bir fırsat verir. 

Covid19 Korona virüs salgını da olsa huzur içinde geçireceğimiz bu Kurban Bayramı, kırgınlıkların giderilebilmesi, barış, hoşgörü, yardımlaşma gibi değerlerin hayata geçirilebilmesi için önemli bir fırsat. Allah, kestiğimiz kurbanları inşallah izzeti dergâhında kabul etsin. Bilim kurulunun tavsiyeleri üzerine bayramda ve salgın süresince maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım. Mümkün mertebe bayram ziyaretlerini tebriklerini telefon vb. araçlar ile sosyal mesafe içerisinde gerçekleştirelim. Bayramımız mutlu, sağlıklı ve barış dolu günleri de inşallah beraberinde getirsin. Bütün insanlığı virüs salgınından kurtarmaya vesile olsun. Herkes ailesiyle, sevdikleriyle mutlu ve huzurlu olsun. Ürgüplü hemşehrilerim başta olmak üzere herkesin bayramı mübarek olsun, mutlu bayramlar diliyorum” ifadelerini kullandı.