Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu bünyesinde çocuk ve gençlerde fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılarak, sağlıklarının korunması için fiziksel aktiviteyi teşvik projesi 2015-2018 uygulanmaktadır. 

Proje kapsamında, sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programımızın da içeriğine uygun olarak Müdürlüğümüz 23 Nisan kutlamalarında 120 adet bisiklet dağıtımı yapacaktır.

Dağıtımı yapılacak bisikletler Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen temel eğitim birinci kademede (ilkokul) okuyan; sosyal ve ekonomik durumu, okul başarısı, sağlıkla ilgili eğitsel kol temsilciliği, bisikleti olup olmaması kriterleri gözetilerek seçilen öğrencilere verilmesi planlanmaktadır. İlimizde bisiklet teslim töreni; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Niğde yolu üzeri 2 nolu çim sahasında, 23 Nisan 2016 cumartesi günü 10.00- 12.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yapacağımız törende öğrencilerimize diş macunu ve diş fırçası da hediye edilecektir.