NEVŞEHİR’in Ürgüp yolu Uçhisar Uçhisar kavşağı yakınlarında çıkan arazi yangını büyümeden söndürüldü.

Edinilen bilgilere göre, Yangın bugün öğleden sonra Ürgüp yolu Uçhisar kavşağının sağ tarafındaki alanda çıktı. Meydana gelen arazi yangını vatandaşları ve itfaiyeyi harekete geçirdi. Yangını gören vatandaşların Uçhisar Belediyesi itfaiyesine bildirdi, itfaiye ekipleri olay yerine gelene kadar bazı vatandaşlarda yangına müdahale etti. Yangın, Uçhisar belediye tankeri ve 110 itfaiye ekipleriyle birlikte çevreden gelen halkın yaklaşık yarım saatlik bir çalışma sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Çıkış sebebi henüz belirlenemeyen yangında soğutma çalışmaları devam ediyor. Çam ve bazı meyva ağaçlarının hasar gördüğü yangının yaklaşık olarak 5-6 bin metre karelik alanda etkili olduğu belirtildi. Öte yandan jandarma yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Havalar ısındı, yangın riski artıyor

Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, son günlerde artan arazi yangınlarının söndürülmesi konusunda etkin bir mücadele yapıyor. Nevşehir’in değişik merkezlerinde hangi sebeple çıkartıldığı belirlenemeyen arazi yangınlarına karşı kısa sürede müdahalede bulunan Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, çıkan arazi yangınının kontrol altına alınarak söndürülmesi için büyük çabalar harcıyor. Son olarak dün Ürgüp yolu üzerinde bugünde Uçhisar mevkiindeki  alanda çıkan arazi yangınına müdahale eden İtfaiye Müdürlüğü ekipleri , yangını kısa süre içerisinde büyümeden kontrol altına alarak söndürdüler.

 Yangınların çoğunun ihmal ve dikkatsizlik olarak nitelenen anız yakma, yol açma, çöplükten sıçrama, avcı ve çoban ateşi, sigara, piknik ateşi, enerji nakil hattı, trafik kazaları gibi sebeplerden kaynaklanıyor. Bir kısmının ise nedeni saptanamadı. Uzmanlar bilinmeyen nedenlerin hemen hemen hepsinin insan kaynaklı olduğunu ve kasıtlı olduğunu kabul ediyor.Doğal nedenlerle çıkan orman yangınları, yanan ormanların sadece %3’ünü oluşturuyor.