Eylemde eğitimcilerin açtığı "Doğalgaz zammı yaktı, elektrik zammı çarptı" dövizi dikkat çekti.

 

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur'un eğitimcilerin karnını doyurması amacıyla dağıttığı simitin damga vurduğu eylemde yaptığı basın açıklaması şu şekilde;

 

 

 

2012 yılının başından beri hükümet temel harcamalardaki kalemlere sürekli zam yapmakta , zamlar zaten zor şartlarda çalışan kamu çalışanlarını ve eğitimcileri olumsuz etkilemektedir.

 

Ülke gelir kaynakları adil bir şekilde dağıtılmamakta , kötü ekonomik yönetim  faturası her zaman olduğu gibi dar gelirli ve ülke memurları üzerine yüklenmektedir.

 

2010 yılında sayın Başbakan referandum oylaması öncesi ülke memurlarımıza referandum da evet verilmesi halinde memurlara daha çok hak ve daha çok para sözü vermişti. Sözleri teminat kabul eden ülke memurlarının büyük bir çoğunluğu yaşam koşulları ve aldığı maaşların artacağı düşüncesi ile evet oyu kullanmıştı.

 

Ancak işler başbakanın  dediği gibi olmadı 2012 Toplu sözleşmelerde kırk naz ve bahane ile Ülke memurlarına 2012 yılı için 4+4 zam yapılmıştı.

 

Çıkmadık canda bir umut misali maaşlarının ve geçim şartlarının düzeleceğini bekleyen memurlarımız ve eğitimcilerimiz son  on ayda yapılan ve otomatiğe bağlanan zam bombardımanı  ile sürün pozisyonunun daimi üyeleri  olmuşlardır.

 

Son 10 ay içerisinde Doğalgaza %29. zam , elektriğe % 21 zam , mazota %13.50 , benzine %12 , Kömüre % 10 zam yaparak deyim yerinde ise tüm harcamalara zam yapmıştır. Memurlara gelince % 2- 3 zam oranlarını haklı ve isabetli zam oranları olarak  gören hükümet , harcama kalemlerine gelince % 10 ile %30  arasında zam yapmada bir sakınca görmemektedir.

 

Ülke memurlarımızın  2012 yılı için almış oldukları zamlar yapılan artışlar ile olduğu gibi cebinden alınırken, yediği tokadın sersemliğinden daha kurtulmadan 2013 yılında da zam düğmesine basılarak ( Motorlu Taşıt Vergileri, veraset ve intikal  vergileri, Trafik Cezaları , Çevre Temizlik vergileri gibi eğitimcilerimizi ve memurlarımızı direk ilgilendiren kalemlere de yüzde on beşleri bulan zamları yapacağını açıklamıştır.

 

Halk deyimi ile iğneden ipliğe zam furyası yaşadığımız günümüzde  , sanal ekonomi çökmüş ,  yanlış Suriye politikası nedeni ile milyonlarca dolar boşa harcanmaktadır. Diğer taraftan kendi kurmay bürokratlarına on bin lira ile yirmi bin lira arasında maaş veren hükümet dün itibari ile Yök üyelerinin onbinlik  maaşlarını yükseltmeye karar vermiştir.

 

Düz Memura zam’a gelince el frenini hep yanında taşıyan hükümet , tüketim maddeleri zam’ına gelince  son sürat aracı  tercih edebilmektedir.

 

Lafın özü kısası,yapılan zamları kınıyor , kabul etmiyor ve yapılan zamların geri çekilmesini istiyoruz