Nevşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada,10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında 16 Mayıs 2013 Perşembe günü saat 20.00’de gerçekleştirileceği duyurulan engellilerin yer alacağı halk oyunları ve müzik proğramı iptal edildi.

Öte yandan Aile Haftası kutlamaları kapsamında 17 Mayıs 2013 Cuma günü Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilmesi planlanan proğramın ise eğlence ve müzik bölümü, yine Nevşehir Belediyesi tarafından iptal edildi.

Evlilik müessesesinin Türk toplumundaki yeri ve öneminin vurgulanması ve  aile mefhumunun daha yaygın şekilde ele alınmasını sağlanması amacına yönelik kutlanan Aile Haftası kutlamaları kapsamında 17 Mayıs 2013 Cuma günü saat 20.00’de, evliliklerinin 50. Yılını kutlayan ailelere çeşitli hediyeler verilecek.

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Şener’inde birer konuşma yapacağı etkinlikte ayrıca bir çiftin de nikahı kıyılacak.

Proğramda ayrıca belirlenen örnek ailelere de çeşitli hediyeler takdim edilecek.