Nevşehir Belediyesi personellerinin de gönüllü olarak yer aldığı “Gönül Engel Tanımaz” grubunun Ulusal Ajans Gençlik Programı Alt-Eylem 1.2 Gençlik Girişimi programı kapsamında hazırladığı ‘Sahnedeki Engelsiz Melodiler’ isimli projesi, Nevşehir Belediyesi’nin destekleri ile sürdürmeye devam ediyor. Proje kapsamında 25 hafif zihinsel engelli genç, dans ve müzik eğitimlerinin dışında sosyal faaliyetler kapsamında Crood’lar adlı animasyon filmi izleme imkanı buldu.

Gençlerin sosyal faaliyetler içerisinde bulunmalarının hem gelişimleri, hem de topluma adaptasyonları açısından önem taşıdığı düşüncesinden hareketle organize edilen sinema etkinliği ilgi gördü.

“Gönül Engel Tanımaz” grubunun hazırladığı proje, 16-23 yaş arasındaki 25 hafif zihinsel engelli gence, dans ve müzik eğitiminin verilmesi ve gençlerin topluma adaptasyonlarının kolaylaştırılması ile onların zihinsel ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyor.

 Ulusal Gençlik girişimi kapsamında  sosyal sorumluluk ve gönüllülük esasına dayalı bir eğitim projesi olan ‘Sahnedeki Engelsiz Melodiler projesi kapsamındaki eğitim amaçlı tüm çalışmalar, Nevşehir Belediyesinin müzik ve dans konusunda tecrübeli eğiticiler tarafından gönüllü olarak veriliyor.

 Proje kapsamında Engelliler tarafından oluşturulan  koro ve Engelli halk oyunları ekibinin gösterisi,  15 Haziran 2013 tarihinde Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde sunulacak.