şahıs, hapisten çıktıktan sonra iddianın doğru olmadığını öğrendi. Şükrü Demirtaş isimli şahıs, iddiayı ortaya atan Selahattin Gonca'yı Nevşehir'in Avanos ilçesinde bularak silahla öldürdü.

 

İddialara göre, yaklaşık 10 yıl önce Avustralya'da işçi olarak çalışan Şükrü Demirtaş'a (56), kendisi gibi işçi olan arkadaşı Selahattin Gonca (55), eşinin başka biri ile ilişkisi olduğunu söyledi. Demirtaş, konuyla ilgili tartıştığı eşi Zehra Demirtaş'ı tabanca ile vurarak öldürdü.

 

Cinayet sonrası 10 yıl hapis yatan Demirtaş, eşi hakkındaki iddianın doğru olmadığını öğrendi. Bir süre önce hapisten çıkan Demirtaş, Avustralya'dan Avanos ilçesine izne geldi. Eşini öldürmesine neden olduğunu ileri sürdüğü Selahattin Gonca'nın da tatil için Avanos'a olduğunu öğrendi. Demirtaş, Gonca'yı bir bankada sıra beklerken başına iki el ateş ederek öldürdü.

 

Zanlı Şükrü Demirtaş bankada bulunanlara, "Kimse alınmasın, kimse üzülmesin, namusumu temizledim." dedi. Demirtaş, daha sonra olay yerine gelen polislere tabancasını vererek teslim oldu.

 

Avanos Cumhuriyet savcısı olay yerinde inceleme yaptıktan sonra Gonca'nın cesedi hastane morguna kaldırıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.